Un nou protest la Timișoara, împotriva deciziei Curții Constituționale (video)

protest timisoara 20

Desfășurat sub genericul „Nu cedăm! Apărăm statul de drept și justiția!”, mitingul desfășurat duminică seara în Piața Operei a reunit aproximativ 300 de participanți, numărul acestora fiind variabil și afectat de vremea ploioasă.

S-au strigat lozinci împotriva partidelor aflate la guvernare, precum și „Justiție, nu corupție”, „Parlament penal, marș la tribunal”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Fără violență”, „Kovesi, nu uita, strada e de partea ta”, „România, trezește-te, Timișoara, trezește-te!”.

Unul dintre mesajele celor care au luat cuvântul a fost „Fără penali în funcții publice”, iar un altul „Cine e de vină că am ajuns aici? Eu sunt de vină, noi suntem de vină! Pentru că nu am vrut să intrăm în politică, nu ni s-a părut destul de elegant, destul de soft. Iar ei ce-au făcut? S-au îmbogățit”.

În ceea ce privește viitoarea decizie a președintelui României în privința schimbării șefei DNA, participanții și-au exprimat dorința ca primul om în stat să meargă pe varianta referendumului.

În timpul protestului s-a ascultat muzică și s-a cântat, printre altele, „Imnul golanilor de vreme nouă” și a fost citită Noua Proclamație de la Timișoara.

Unul dintre cei de la microfon a concluzionat: „Suntem mult mai puțini decât în februarie 2017. E tristă și periculoasă această resemnare în care ne complacem unii dintre noi, așteptând ca alții să facă ceva. Noi suntem schimbarea”.

Manifestația s-a încheiat, aproape de ora 22, pe acordurile cunoscutei melodii „În umbra marelui URSS” a formației Phoenix. Reamintim câteva versuri: „Căzut-au frunzele/Le-a risipit furtuna./Unde-s speranțele?/ N-a mai rămas nici una.// Un gând subit, nerostit/ Mă-ncremenește-n loc./ Ce-am așteptat, ce-am visat?/ Nimic nu s-a schimbat”.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un nou protest la Timișoara, împotriva deciziei Curții Constituționale (video)

  1. isi bat joc de noi! amintiti-va episodul cu Sorinel Grindeanu – NOAPTEA CA HOTII – cand saptamani la rand au fost proteste, iar ei … NE SFIDAU! Istoria se REPETA …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *