Un nou joc de societate la Timișoara: uite șeful, nu e șeful

Administraţia Timişoarei vrea să elimine o taxă, dar să introducă două noi şi să crească alte trei

Oamenii noi din Primăria Timișoara pun carul înaintea boilor. Într-un comunicat de presă de miercuri, intitulat “Un profesionist cu experiență în administrația publică a câștigat concursul pentru funcția de director al Direcției de urbanism”, primarul Dominic Fritz îi anunță pe timișoreni că a dat lovitura.

„Noul director al Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara este un profesionist experimentat din administrația publică locală, alături de care sunt convins că putem reforma această direcție. I-am cerut doamnei Nicoară să aibă ca primă prioritate regândirea proceselor din cadrul Direcției de Urbanism, astfel încât cererile venite din partea timișorenilor și firmelor să fie rezolvate rapid și predictibil”, a declarat domnul Fritz.

Lăsând la o parte faptul că discutăm despre un concurs cu un singur concurent – sigur, nu e vina doamnei Magdalena Nicoară că n-a avut contracandidați -, remarcăm însă faptul că primarul are o exprimare aproximativă, vorbind despre un nou director, în sensul de conducător, al “Direcției de Urbanism”, fără să sesizeze că, de fapt, Direcția Generală de Urbanism avea deja un șef!

Conform organigramei încă în vigoare, conducătorul Direcției Generale de Urbanism este arhitectul-șef, adică Monica Mitrofan, care ocupă ca interimar această poziție, până la finalizarea cu succes a concursului demarat recent de primărie, pentru ocuparea acestui post. În ceea ce o privește pe Magdalena Nicoară, aceasta a participat la concursul pentru ocuparea postului de director executiv al Direcției Disciplina în Construcții, Autorizații, Urbanism și Statistică, structură existentă în cadrul Direcției Generale de Urbanism și subordonată arhitectului-șef.

Da, în situația în care funcția de arhitect-șef ar fi vacantă, directorul executiv ar deveni conducătorul “de facto” al Direcției Generale de Urbanism, dar acum nu ne aflăm în acest context.

Deocamdată, organigrama primăriei nu s-a modificat și, cel puțin teoretic, doamna Magdalena Nicoară va avea în subordine doar trei compartimente: Disciplina în Construcții, Atelier de Urbanism, respectiv Secretariat, Statistici și Arhivare. În ceea ce privește Serviciul Certificări și Autorizări, Biroul Avizare Conformități PUG-PUD-PUZ și Certificări, respectiv Biroul Banca de Date Urbane, toate acestea sunt subordonate direct arhitectului-șef Monica Mitrofan. Repetăm: asta spune organigrama, nu noi.

Click pe imagine!

 

Sigur că această organigramă poate fi modificată și mai mult ca sigur că acest lucru se va întâmpla, dar până la acel moment rămâne cum am stabilit: Direcția Generală de Urbanism nu are nici un șef nou, Fritz și consilierii săi au pus carul înaintea boilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Un nou joc de societate la Timișoara: uite șeful, nu e șeful

  1. FELICITARI, FOARTE BUNE ARTICOLELE. DE CE NU FACETI UNUL SI DESPRE CLANUL DE TIGANI „NANU” DIN RONAT. ATI DESCOPERI CHESTII FOARTE INTERESANTE: DE LA MALTRATARE ANIMALE, OMORAREA CAILOR SI FACUTUL LOR SALAM, LICITATII CU ANAFUL, CAMATARIE SI PROSTITUTIE. ASTA DACA AVETI CURAJ ;))

  2. LICITATII CU MASINII DE LA ANAF, ‘BAIETII’ FAC TOT CE VOR, V-AS PREZENTA DATE SI FAPTE CONCRETE, DAR MIE FRICA CA VOI AVEA UN ”ACCIDENT” SI APOI O SA SCRIETI CA M-A OMORAT COVIDUL. ;))

Lasă un răspuns