Un nou ”focar” de nemulțumiri în Primăria Timișoara

digitala

Anunțul primarului Dominic Fritz, potrivit căruia a tăiat suma de trei de milioane de lei din fondul de salarii pentru a suporta creșterea prețului la gaz, a stârnit îngrijorare în rândul angajaților municipalității. Acestea se tem că le vor fi diminuate salariile, mai ales că suma în discuție, trei milioane de lei, este una destul de mare, care ar presupune reduceri serioase ale veniturilor.

CITEȘTE ȘI: Prag de vaccinare de 60% pentru ca elevii să revină în clase. Lista școlilor din Timiș

Tiberiu Negrei, liderul sindical al salariaților, spune că anunțul primarului este confuz și fără a avea fundamente.

”Nu știm pentru ce perioadă s-a referit domnul primar, atunci când a a vorbit de această sumă. Chiar dacă ar fi vorba de un an, sunt bani foarte mulți și nu înțelegem de unde ar urma să se taie, pentru a ajunge la trei milioane de lei. Ni s-a spus, așa în treacăt, că ar fi vorba de salariile care ar fi trebuit să le încaseze cei care au plecat din primărie, dar, oricum, este foarte mult, pentru că nu au plecat atâția încât să se ajungă la un fond de trei milioane de lei.

Apoi, această sumă este foarte mică pentru a acoperi fie și parțial nevoile existente în oraș, iar ceea ce face primarul este mai mult un exercițiu de imagine.  Noi sperăm să nu se ajungă la măsuri extreme și să avem surprize cu reduceri le veniturilor. Oricum, acest lucru nu îl poate face primarul, ci trebuie să treacă prin consiliul local”, spune liderul sindical.

Șocul angajaților este cu atât mai mare cu cât aceștia se pregăteau să solicite salarii mai mari, începând din 1 ianuarie 2022, datorită anunțatei creșteri a salariului minim pe economie. Or, în noile condiții, lucrurile par să se schimbe în defavoarea angajaților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Un nou ”focar” de nemulțumiri în Primăria Timișoara

  1. Oricum salariatii din primarie aveau salariile prea mari nejustificat de mari.. Se mai poate umbla si la politia locala care au salariile umflate.. 

  2. Ce vrăjeală cu iz de damf. Vezi sa nu… Cum sa le taie din salarii? Taman cind își făceau planu sa ceara mai mult. Ce nesimțire fără margini. Asta nu știe știe cum sta treaba în România. Aici nu tai. Aici daor dai. 

Lasă un răspuns