Un nou caz grav de rujeolă în Timiş

viroze

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara se confruntă cu un nou caz grav de rujeolă. Este vorba de o fetiță de 6 ani care a necesitat internare în secția de Terapie Intensivă.

”Copila nu a fost vaccinată, deoarece este diagnosticată cu tetrapareză spastică, o problemă medicală care o imobilizează la pat. Nu știm de unde a contactat boala. Din păcate s-a desaturat și a fost nevoie să fie conectată la oxigen. În prezent, starea sa este mai bună”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

În ceea ce privește epidemia de rujeolă, în Timiș situația s-a mai ameliorat după ce de la începutul acestui an au fost permanent internate în spital un număr de 30 de cazuri. Potrivit reprezentanților unității sanitare, în cursul acestei săptămâni au fost diagnosticate doar două cazuri noi.

La nivel național, Timișul se menține pe locul al doilea în ceea ce privește prevalența bolii, fiind înregistrate în ultimele nouă luni, 756 de pacienți, dintre care patru au decedat. De altfel, în vestul țării (județele Caraș-Severin, Timiș și Arad) sunt concentrate mai mult de jumătate din totalul cazurilor semnalate în 38 de județe ale țării.

Organizația Mondială a Sănătății, a solicitat României să ia măsuri de urgență pentru a stopa creșterea numărului de îmbolnăviri de rujeolă. Conform unui raport al organizației, trei genotipuri de rujeolă au început să se răspândească în țara noastră din luna ianuarie 2016, nefiind prezente pe teritoriul ţării anterior. În urma analizelor de laborator şi a testelor epidemiologice, experţii vor identifica originile infecţiei.

Rata vaccinării din România a scăzut drastic în ultimii ani, sub pragul de 95 la sută, impus de către OMS. În județul nostru, de la apariția primelor cazuri de îmbolnăvire (iulie 2016) și până în prezent au fost vaccinați peste 12.500 de copii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un nou caz grav de rujeolă în Timiş

  1. Nu sunt vaccinați copiii pentru ca nu sunt vaccinuri la dispensar. De fiecare data ți se spune ca nu au vaccin anti rujeola. Ăsta e tara în care trăim. O tara de hoți, scuzați expresia. Esti bun doar sa plătești la stat CAAS. Când e vorba de drepturile tale statul Îți spune sa aștepți.

Lasă un răspuns