Un nou asteroid va trece razant pe lângă Pământ, în august

Încă un asteroid va trece pe lângă planeta noastră în august. Corpul ceresc de dimensiunile lui Empire State Building nu este considerat, de specialiști, unul care poate ridica riscuri catastrofale.

CITEȘTE ȘI: Măcel în SUA. 20 de morți și zeci de răniți într-un atac armat motivat de ură rasială

Asteroidul 2006 QQ23 va trece pe lângă Pământ în data de 10 august, o posibilă sursă de îngrijorare pentru oameni fiind diametrul de 570 de metri al rocii. Cercetătorii nu sunt, însă, îngrijoraţi. Lindley Johnson şi Kelly Fast, cercetători la NASA, spun că şansele ca acest asteroid să devină un pericol sunt minime.

 

Asteroizi de această dimensiune trec pe lângă Pământ de cel puţin 6 ori pe an, a spus Johnson. Asteroidul cu pricina are o lungime de aproximativ 1,6 kilometri, în timp ce asteroizii cu adevărat periculoşi, dintre cei mai mari care orbitează Soarele, au în jur de 33 kilometri. Programul pentru Observarea Obiectelor din Apropierea Pământului al NASA, din care fac parte cei doi cercetători, a studiat în jur de 900 de asteroizi care ajung în jurul Pământului şi care au un diametru mai mare de 1 kilometru.

Deşi asteroizii devin din ce în ce mai mici, acest lucru face ca numărul lor să crească. Atmosfera planetei noastre este, însă, capabilă să le facă faţă celor mici. Acest lucru nu înseamnă că ei nu pot provoca pagube. În 2013, un meteorit cu diametrul de 16 metri a reuşit să treacă de atmosfera terestră şi a lovit Rusia. Deşi nu a putut fi vorba de un impact, 1000 de oameni au fost răniţi de explozie.

Citește mai multe AICI

 

Impactul unui asteroid precum 2006 QQ23 ar putea devasta o suprafaţă precum cea a unui stat al SUA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un nou asteroid va trece razant pe lângă Pământ, în august

  1. Sa speram ca vom supravietui cu bine. La noi e unul si mai mare, se numeste Casa Poporului (Palatul Parlamentului), ne-a ruinat in anii ’80 (pret estimat de constructie 5 miliarde $) si ne distruge vietile in continuare, zi de zi, datorita continutului sau.

Lasă un răspuns