Un mare jurnalist din Timișoara a încetat din viață la doar 61 de ani

Mihai Junea

Una dintre cele mai importante voci ale radioului din România a trecut la cele veșnice.

Radio Timișoara pierde unul dintre jurnaliștii de calibru prin dispariția lui Mihai Junea. Un reper în peisajul presei sportive și nu numai, Mihai Junea a murit în noaptea de luni, 9 aprilie.

Născut la 3 mai 1956, la Deva, Mihai Junea a absolvit Institutul Politehnica “Traian Vuia” din Timișoara, promoția 1981.

Cariera sa la Radio Timișoara a început în anul 1978, în calitate de colaborator pentru rubricile de sport ale Secției actualități, având deja o activitate susținută de redactor al “Forumului studențesc”.

A revenit la Radio Timișoara pe 22 decembrie 1989, iar în luna martie a anului următor a fost angajat ca redactor.

În perioada 1996 – 1998 a lucrat ca realizator de emisiuni la TVR Timișoara, pentru ca apoi să revină la marea sa dragoste, Radio Timișoara.

Vocea lui Mihai Junea s-a auzit prin relatările și cronicile documentate de la evenimente sportive de interes major precum campionate europene și mondiale de gimnastică, campionate mondiale de fotbal sau chiar de la jocurile olimpice.

Mihai Junea ar fi împlinit luna viitoare 62 de ani. Ultimii ani de viață i-au fost însuflețiți de cele două nepoțele, Mina și Lara.

Rămân în urma sa mii de transmisii, emisiuni, cronici, înregistrări păstrate în fonoteca Radio Timișoara, dar și o amintire pe care colegii de breaslă i-o vor păstra întotdeauna.

Dumnezeu să îl odihnească!

Sursa text și foto: Radio Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un mare jurnalist din Timișoara a încetat din viață la doar 61 de ani

Lasă un răspuns