Un maraton al creativității și inovării la Timișoara   

Un maraton al creativității și inovării la Timișoara   

Un maraton al creativității și inovării la Timișoara.    

Un eveniment inedit a avut  loc în acest sfârșit de săptămână la Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, acțiunea fiind menită a-i susține și încuraja pe tinerii pasionați de științe. Asociația OncoGen și partenerii a organizat  prima ediție Asthmathon, sub egida Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC).

CITEȘTE ȘI: Simpozion științific „Biblioteca mileniului trei”, în Aula Filialei din Timişoara a Academiei Române

Asthmathon by OncoGen este un concept inovator, adresat tinerilor (elevi de liceu și studenți), care își propune să valorifice potențialul creativ al acestora în scopul identificării de soluții ingenioase, menite să îmbunătățească prin diverse mijloace (tehnice, științifice, sociale etc.) calitatea vieții pacientului alergic/astmatic și să contribuie la creșterea gradului de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la cauzele și implicațiile astmului alergic.

La maratonul organizat de OncoGen s-au înscris peste 30 de tineri, elevi și studenți la licee și universități, ale căror idei și propuneri au fost supuse jurizării și  recompensate cu premii. A fost un eveniment interactiv, ăn care  reprezentanți ai autorităților publice locale și județene au adresat mesaje de susținete tinerilor participanți.

“Ne bucură să putem găzdui aici, la OncoGen, un maraton al creativității și inovării. Este un mesaj de susținere și încurajare pe care dorim să-l transmitem tinerilor pasionați de științe care trebuie să înțeleagă cât de important este să crezi în tine, să îndrăznești și să lupți pentru propriile convingeri și idei. Este ceea ce facem alături de tinerii noștri cercetători, aici, la Centrul OncoGen, și ceea ce vom continua să facem și de acum încolo.

Generațiile mai tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul. Eu le văd entuziasmul, dorința de a urca tot mai sus și ideile îndrăznețe, dar atitudinea lor pozitivă are nevoie de îndrumare atentă și de resurse deosebite pentru a obține rezultate notabile. La OncoGen, prin programul de mentorat OncoGen Young Reserachers (OYR) le oferim atât indrumarea cât și resursele necesare pentru a pune în aplicare proiectele spectaculoase la care mulți dintre ei lucrează.

Acesta este mesajul pe care OncoGen dorește să îl transmită prin organizarea acestui maraton creativ și acesta este spiritul pe care noi îl susținem la modul cel mai concret cu putință, nu doar prin declarații de intenție”, a declarat  prof. univ. dr. Virgil Păunescu, coordonatorul Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *