Un liceu din Timișoara va fi reabilitat cu bani europeni

Consiliul Județean Timiș și-a propus atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor publice, iar unul dintre aceste proiecte se referă la modernizarea Liceului Teoretic Special „Iris”.

Proiectul se află în etapa de precontractare a finanțării nerambursabile și de aprobare a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI).

Valoarea totală a proiectului se ridică la 7,8 milioane de lei cu TVA , din care contribuția Uniunii Europene este de 5,1 milioane de lei, restul fondurilor fiind asigurate de la bugetul județean și cel de stat.

Clădirea liceului este construită în anul 1974 și necesită intervenții majore.

„După finalizare, ne dorim să dispunem de un spațiu modern în care copiii să își desfășoare activitatea.

Pe lângă lucrările la structura de rezistență a clădirii, proiectul mai prevede și reabilitarea termică, realizarea unui acces facil pentru persoanele cu dezabilități locomotorii, înlocuirea acoperișului, refacerea fațadei și scăderea consumului anual de energie.

Această lucrare este extrem de importantă pentru comunitate deoarece Liceul Iris asigură accesul la educație și instruire a copiilor cu deficiențe de vedere profunde, medii și/sau asociate și nevăzătorilor.

Elevii provin atât din județ, cât și din țară, din mediul rural sau urban”, a declarat Călin Dobra, președintele CJT.

Liceul este instituție de stat și funcționează în regim de zi, cu internat și cantină, având în prezent un total de 225 de elevi din care 12 în învățământul preșcolar, 74 în învățământul primar, 85 în învățământul gimnazial și 54 în învățământul liceal.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns