Un lanț de supermarketuri a retras un produs în care a fost depistată Listeria monocytogenes. Provoacă febră, dureri musculare, diaree

Un lanț de supermarketuri a retras un produs în care a fost depistată Listeria monocytogenes. Provoacă febră, dureri musculare, diaree

Un lanț de supermarketuri a retras un produs în care a fost depistată Listeria monocytogenes. Provoacă febră, dureri musculare, diaree. Producătorul unei creme de păstrăv a notificat ANSVA că retrage de la comercializare produsul, după ce a găsit Listeria monocytogenes.

„Vă informăm că producătorul Doripesco SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes. Pentru protejarea sănătății consumatorilor, Rewe România retrage de la comercializare, recheamă produsul Hanul Boieresc Cremă de păstrav condimentată 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 și recomandă persoanelor care au achiziționat produsul din lotul menționat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin PENNY”, a transmis miercuri ANSVSA, conform  Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Prima țară din lume care organizează referendum pentru certificatul verde

Contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Bacteria identificată poate provoca listerioza, o boală care poate avea consecințe asupra sănătății în special a femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor în vârstă sau a celor cu un sistem imunitar scăzut.

Persoanele care au consumat acest lot de produs și care prezintă febră, dureri musculare, diaree sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *