Un jandarm – erou din Timişoara. El a salvat viaţa unui tânăr prins într-un incendiu

maior Marocico Petru

Un jandarm a intervenit şi a scos un tânăr din flăcările care au cuprins o vilcanizare și două case de pe strada Musicescu.

Jandarmul se afla în timpul său liber, în trecere în zonă iar, la un moment dat, a văzut fum şi flăcări în curtea unui imobil.

CITEȘTE ȘI: Criminalul de la Medicină, Sergiu Florea, nemulțumit de tratamentul la care a fost supus

La mansarda casei, a observat o persoană care nu avea posibilitatea să coboare decât pe geam, întrucât intrarea de acces era cuprinsă de fum şi foc. Jandarmul nu a ezitat şi a escaladat un gard de peste doi metri înălţime, a ajutat tânărul să coboare pe umerii săi, fiind sprijinit de un cetăţean pe care l-a chemat în ajutor.

După ce s-a asigurat că nu mai este nimeni în imobilul cuprins de foc, jandarmul a mai evacuat două autovehicule din curte, care ar fi fost în pericol de explozie.

CITEȘTE ȘI: Lovit de mașina poliției pe o trecere de pietoni din Timișoara

După sosirea echipelor de intervenţie, inclusiv a colegilor jandarmi care au asigurat zona în sprijinul echipajelor de pompieri, jandarmul a plecat împăcat şi mulţumit că intervenţia sa a dus la salvarea unei vieţi omeneşti.

Jandarmul, maior Marocico Petru, este ofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara şi are vârsta de 44 de ani.
De-a lungul celor 20 de ani de carieră în Jandarmeria Română, a îndeplinit misiuni de ordine publică, intervenţie antiteroristă iar, în prezent, este ofiţer în Statul Major al unităţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un jandarm – erou din Timişoara. El a salvat viaţa unui tânăr prins într-un incendiu

Lasă un răspuns