Un jandarm – erou din Timişoara. El a salvat viaţa unui tânăr prins într-un incendiu

Un jandarm a intervenit şi a scos un tânăr din flăcările care au cuprins o vilcanizare și două case de pe strada Musicescu.

Jandarmul se afla în timpul său liber, în trecere în zonă iar, la un moment dat, a văzut fum şi flăcări în curtea unui imobil.

CITEȘTE ȘI: Criminalul de la Medicină, Sergiu Florea, nemulțumit de tratamentul la care a fost supus

La mansarda casei, a observat o persoană care nu avea posibilitatea să coboare decât pe geam, întrucât intrarea de acces era cuprinsă de fum şi foc. Jandarmul nu a ezitat şi a escaladat un gard de peste doi metri înălţime, a ajutat tânărul să coboare pe umerii săi, fiind sprijinit de un cetăţean pe care l-a chemat în ajutor.

După ce s-a asigurat că nu mai este nimeni în imobilul cuprins de foc, jandarmul a mai evacuat două autovehicule din curte, care ar fi fost în pericol de explozie.

CITEȘTE ȘI: Lovit de mașina poliției pe o trecere de pietoni din Timișoara

După sosirea echipelor de intervenţie, inclusiv a colegilor jandarmi care au asigurat zona în sprijinul echipajelor de pompieri, jandarmul a plecat împăcat şi mulţumit că intervenţia sa a dus la salvarea unei vieţi omeneşti.

Jandarmul, maior Marocico Petru, este ofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara şi are vârsta de 44 de ani.
De-a lungul celor 20 de ani de carieră în Jandarmeria Română, a îndeplinit misiuni de ordine publică, intervenţie antiteroristă iar, în prezent, este ofiţer în Statul Major al unităţii.

1 Comments
Dan A. 03/07/2018
Bravo!