Un israelian studiază medicina la… Politehnică. Chiar şi 12 ore pe zi! Vrea să fie cel mai bun doctor

natanel

Recent, Biblioteca Centrală a Universităţii Politehica din Timişoara şi-a premiat cei mai fideli cititori. Printre aceştia se află şi un student de la Facultatea de Medicină, Natanel, originar din Israel.

Natanel este abonat al bibliotecii, devenind o figură cunoscută printre angajaţi. Studiază, zilnic, între trei şi 12 ore, întrucât vrea să devină un bun specialist. Acum este în anul VI, la Facultatea de Medicină din Timişoara, şi vrea să se specializeze în chirurgie toracică. „Vreau să fiu cel mai bun medic”, spune Natanel, şi tocmai de aceea învaţă intens.

A ales biblioteca Politehnicii pentru spaţiul generos, bine luminat, dar şi pentru cărţile de medicină care se găsesc pe rafturile acesteia.

Natanel s-a născut în Ierusalim şi, un timp, a lucrat ca paramedic. A avut ocazia să acorde primul ajutor şi să salveze multe vieţi, dar a fost prezent şi atunci când nu se mai putea face nimic pentru unii oameni… A văzut lucruri care ni se par greu de imaginat, adevărate drame, dar şi-a făcut meseria cu pasiune.

Natanel are 43 de ani. A vrut să studieze medicina în Europa şi a optat iniţial pentru Italia. Pentru că nu a fost acceptat, a ales România, unde avea două opţiuni: universitatea din Cluj-Napoca şi cea din Timişoara. În cele din urmă a ajuns în urbea de pe Bega, iar astăzi spune că nu regretă deloc.

Israelianul afirmă că România e o ţară frumoasă, iar oamenii sunt generoşi. Despre Timişoara spune că un oraş plăcut, în care se simte mereu bine. După ce va termina studiile, Natanel vrea să se întoarcă acasă, în Israel, dar e sigur că-şi va petrece toate vacanţele în România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Un israelian studiază medicina la… Politehnică. Chiar şi 12 ore pe zi! Vrea să fie cel mai bun doctor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *