Un fost ziarist va candida ca independent la funcția de primar în Timișoara

Numărul aspiranților la fotoliul de edil-șef al municipiului de pe Bega a crescut, ieri, odată cu anunțul făcut de Ilie Sîrbu, președintele Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei, prin care acesta își declară intenția de a intra în cursă.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila: „Creșterea va continua atâta timp cât nu găsim o soluție să convingem oamenii să se protejeze”

Anunțul a fost făcut pe Facebook, alături de o declarație de susținere făcută în numele Asociației. „Vă anunț faptul că am decis să-mi asum candidature pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara. Am luat această hotârâre, după o îndelungă cumpătare, la îndemnul membrilor și simpatizanților Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei. Implicarea mea în campania electorală se datorează și faptului că administrația locală și-a arătat adversitatea față de moștenirea patrimoniului cultural local, considerându-l neînsemnat.

Consider că, atâta timp cât politica locală nu este orientată spre păstrarea identității Timișoarei, promovarea transparenței decizionale a autorităților, cât și susținerea dreptului cetățenilor de a fi consultați în legătură cu deciziile importante ale orașului, respectul față de diversitatea culturală, o viziune clară în dezvoltarea Timișoarei, decizia de a candida la funcția de primar al Municipiului Timișoara este întemeiată”, se arată în mesajul postat de Ilie Sîrbu.

0 Comments

No Comment.