Un fost viceprimar din Timiş a jucat pe blat în naţionala de fotbal a primarilor | Video

Un fost viceprimar din Timiş a jucat pe blat în naţionala de fotbal a primarilor | Video

Comuna timișeană Giarmata a găzduit miercuri, 19 aprilie, un meci amical de fotbal între naționalele primarilor din România și Croația, câștigat de gazde cu 4-2.

Prezentată de Asociația Comunelor din România (ACoR) drept echipa națională a primarilor (și, prin excepție, a viceprimarilor cu vârsta peste 35 de ani) din țara noastră, selecționata trimisă pe terenul de lângă Timișoara a avut în componență și un jucător care nu are această calitate.
Un fost viceprimar din Timiş a jucat pe blat în naţionala de fotbal a primarilor

Ne referim la fostul viceprimar al comunei Dumbrăvița, Arpad Miklos, care a apărat în trecut poarta naționalei primarilor din România, dar care, de trei ani încoace, de când este doar consilier local, nu mai poate participa la meciurile oficiale ale respectivei selecționate.

Aparent, însă, la meciurile amicale, regulamentul este mult mai permisiv, astfel că Arpad Miklos, fost portar la mai multe echipe de fotbal din județul Timiș, s-a numărat printre titularii naționalei primarilor la meciul de miercuri.
Un fost viceprimar din Timiş a jucat pe blat în naţionala de fotbal a primarilor

Cu toate acestea, pe foile cu numele jucătorilor ajunse la crainicul partidei, n-a figurat și Miklos, astfel că numele lui n-a fost rostit la prezentarea echipelor, după cum n-a apărut nici în articolele publicate pe site-urile care au anunțat evenimentul.

Curioși să aflăm cum a ajuns fostul viceprimar al Dumbrăviței să apere din nou poarta naționalei primarilor într-un meci internațional, l-am contactat pe selecționerul Dumitru Chelariu, primar al comunei botoșănene Pomârla.

Dumnealui ne-a explicat că Arpad Miklos “a fost un coechipier care a dus greul foarte multe meciuri și nu putea lipsi <acasă>, fiind amical”. Primarul botoșănean ne-a mai precizat că Arpad Miklos “este special, este un caracter deosebit” și că toți colegii își doresc ca acesta să redevină primar în urma alegerilor de anul viitor. Am mai aflat de la selecționerul naționalei primarilor și că el și coechipierii săi au câștigat la pas anul trecut, în Slovacia, la campionatul european, meciul oficial cu echipa Croației, acolo unde Arpad Miklos n-a avut drept de joc.

Când am remarcat, în discuția pe WhatsApp cu Dumitru Chelariu, că, “dacă era special Arpad Miklos, putea fi menționat în articole înainte și după meci, dar așa pare că el nici n-a existat pe teren, pare să fi fost o fantomă”, primarul din Pomârla a replicat: “Este inscripționat în inimile noastre. Pentru noi a venit și pentru prietenii din tribună. Îl vom menționa în alte materiale ale noastre”.

Deși, miercuri, fostul portar de carieră a început meciul ca titular și a jucat 20 de minute din cele 55 cât a durat partida (adică mai mult de o treime din joc), scoțând și un gol ca și făcut, edilul-șef din Pomârla a insistat pe ideea că prezența lui Arpad Miklos a fost una onorifică și că “trebuia să fie în teren acasă, nu pentru ajutor”.

Din câte se pare, însă, bravul portar este peste tot acasă, altfel nu se explică prezența lui Arpad Miklos și la un meci amical disputat în 24 octombrie 2021 la Ungheni, în județul Mureș, între naționalele primarilor din România și Republica Moldova, deși dumnealui nu mai era de peste un an viceprimar al Dumbrăviței…
Un fost viceprimar din Timiş a jucat pe blat în naţionala de fotbal a primarilor


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *