Un fost primar din Banat riscă să ajungă după gratii în dosarul fraudării fondurilor europene

inchisoare

Telenovela fraudării fondurilor europene de la APIA Caraş-Severin continuă. După ce directorul de la acea vreme, Romică Anculia şi mai mulţi primari au fost condamnaţi la închisoare, şi alte nume importante din judeţ au fost trimise în judecată.

Nu este lună în care DNA să nu mai găsească vinovaţi chiar dacă de la comiterea faptelor a trecut ceva timp. După ce în noiembrie au fost trimise în judecată de către procurorii anticorupție mai multor persoane din Domaşnea, între care şi primarul Petru Lorinţ, înainte de Crăciun, au urmat şi altele.

Mai exact, fostul primar al comunei Bozovici Aurel Miclea a fost trimis în judecată pentru asociere la săvârșirea de infracțiuni şi luare de mită. Aflat după gratii pentru a-şi ispăşi pedeapsa, fostul director al APIA Caraş-Severin, Romică Anculia a fost din nou trimis în judecată. În perioada 2011-2012, cei doi au inițiat constituirea unei asocieri în scopul săvârșirii de infracțiuni, la care au aderat ulterior și doi oameni de afaceri Vasile Sauca și Darius Eftime Văcariu. Concret, membrii asocierii au urmărit atribuirea, de către primarul Aurel Miclea, în mod discreționar, a unor contracte de concesiune a pajiștilor comunei Bozovici.

Astfel, prin mijlocirea inculpatului Romică Anculia, oamenii de afaceri Sauca Vasile și Văcariu Eftime Darius i-au remis edilului comunei Bozovici sumele de 135.000 lei respectiv 15.000 lei. Ca urmare a acestor înțelegeri, în data de 11 mai 2012, inculpatul Aurel Miclea a redactat contractul de concesiune cu titlu gratuit avut în vedere cu inculpatul Vasile Sauca, ce privea o suprafață de 365,62 ha pășune aparținând comunei Bozovici.

Ca urmare a arestării preventive a inculpatului Anculia Romică Pavel nu s-a mai încheiat și contractul de concesiune a unor suprafețe de pășune aparținând comunei Bozovici cu inculpatul Eftime Darius Văcariu. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului Aurel Miclea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, scrie radioresita.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns