Un fost inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, director până în 2025 la Zona Liberă Curtici

Un fost inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, director până în 2025 la Zona Liberă Curtici

Un fost inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, director până în 2025 la Zona Liberă Curtici.

După zece luni de provizorat, Ioan Dascălu a fost numit director general în urma unei proceduri de selecţie.

Ioan Dascălu a fost numit în funcția de director general al Regiei Autonome Administraţia Zona Liberă Curtici Arad, prin Hotărârea Consiliului de Administrație.

CITEȘTE ȘI: Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Cum va fi prima lună de toamnă

Numirea s-a făcut în urma unei proceduri de selecție desfășurate în perioada aprilie – iulie 2022. A fost depusă o singură candidatură, cea a directorului provizoriu, Ioan Dascălu.

Reamintim, în perioada 24 septembrie 2021 – 23 iulie 2022, el a fost numit director interimar la conducerea Zonei Libere Curtici Arad, după ce mandatul de director al Cristinei Bibarţ s-a încheiat şi nu a mai fost prelungit.

Mandatul de director general câştigat acum de Ioan Dascălu se va întinde pe perioada a trei ani, până la 24 septembrie 2025. Care sunt planurile sale manageriale? „În perioada mandatului meu, îmi propun ca împreună cu actualul Consiliu de Administraţie să eficientizăm activitatea Regiei, să creştem vizibilitatea şi atractivitatea Zonei Libere Curtici-Arad pentru companii, atât din ţări comunitare, cât şi din ţări terţe. Sunt convins că vom face faţă oricăror provocări date de contextul economic actual dificil şi vom identifica şi adopta cele mai bune soluţii şi măsuri astfel încât să ne atingem obiectivele propuse” – ne-a declarat directorul Ioan Dascălu.

Carte de vizită

Ioan Dascălu are o experiență profesională de peste 25 de ani, timp în care a ocupat diverse funcții de execuție și de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, atât în țară, cât și în misiuni internaționale (şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Arad, şef al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, secretar de stat – şef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică în cadrul MAI, director al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor). De asemenea, Ioan Dascălu a activat timp de opt ani ca diplomat în cadrul Ambasadei României la Londra, deținând funcția de atașat de afaceri interne în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ioan Dascălu este licențiat al Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara, Facultatea de Hidrotehnică (diplomă de inginer) și al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Științe Economice (diplomă de economist). De-a lungul carierei, Ioan Dascălu a urmat și absolvit diverse specializări la nivel internaţional, între care: FBINA – Federal Bureau of Investigation National Academy din Quantico, Virginia, USA; Pointman Leadership Institute, Hume Lake, California, USA; ILEA – International Law Enforcement Academy, Budapesta, Ungaria; Centrul European pentru Studii de Securitate George C Marshall, Garmisch-Panterkirchen, Germania.

Şi contabil şef

După plecarea Marinelei David din funcţia de şef Serviciu contabilitate la Zona Liberă Curtici în cea de director economic la Primăria Arad, conducerea Regiei a scos la concurs postul eliberat de aceasta. Singurul candidat înscris a fost declarat admis, Cornelia Ardelean ocupând, de la sfârşitul lunii iulie, funcţia de contabil şef al Zonei Libere Curtici Arad.

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *