Un deputat timișean demisionează din parlament și renunță la pensia specială

Administraţia Fritz - o țeapă uriaşă luată de timişoreni! O spune un lider al opoziției

Deputatul Alfred Simonis, președinte al PSD Timiș, a făcut un anunț-bombă, prin care anunță că demisionează din parlament și renunță la pensia specială.

Iată mesajul său:

”Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială!

Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin.  Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate.

Am luptat – fiind ferm convins că așa este corect! – pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85 la sută. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas – corect! – pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni.  Pentru viitor însă, viitorul parlament trebuie să legifereze fără privilegii în funcții publice. Pentru că toți suntem egali”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Un deputat timișean demisionează din parlament și renunță la pensia specială

  1. băi esti în banat . cine dracu te crede. de ce nu transati si voi ciuma rosie si fratii vostri de la usrplus problema în parlament rapid eficace si credibil. esti o cîrpă rosie .

Lasă un răspuns