Un deces şi 42 de noi îmbolnăviri, în Timiş. Pe lista cu infectaţi au apărut noi localităţi

coronavirus 25

Un deces și 42 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 cuprinde raportul de joi al autorităților din judeţul Timiş.

Persoanele nou diagnosticate sunt din Timișoara (27), Periam (patru), Lugoj și Sânandrei (câte două), Dubești, Crivina, Sânmihaiu Român, Cărpiniș, Moșnița Veche, Parța, Ivanda (câte unul).
De la începutul epidemiei și până joi, 2.692 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 131 au decedat.

CITEŞTE ŞI: România este țara din UE cu cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19

Joi, în spitalele COVID-19 din județul Timiș erau internați 148 de pacienți, zece fiind în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Rămân active focarele de îmbolnăvire din Timișoara (Profi, Valeo, Mahle, Continental, Inspectoratul de Poliție, Spitalul Județean, cofetăria Codrina, Căminul pentru persoane vârstnice „Inocențiu Klein”) și Lugoj (Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică).

Situația în țară

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 91.256 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 39.275 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.619 pacienți asimptomatici au fost externați la zece zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.365 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 751 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până joi, 3.765 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

„În intervalul 2 septembrie, ora 10 – 3 septembrie, ora 10, au fost înregistrate 44 de decese (27 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, opt au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 la categoria de vârstă 60-69 ani, opt la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 la categoria de peste 80 de ani.

Precizăm că 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era, joi, de 7.288. Dintre acestea, 503 erau internate la Terapie Intensivă.

Până joi, la nivel național, au fost prelucrate 1.876.063 de teste. Dintre acestea 23.973 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.760 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.213 la cerere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un deces şi 42 de noi îmbolnăviri, în Timiş. Pe lista cu infectaţi au apărut noi localităţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.