Un deceniu în Uniunea Europeană, sărbătorit la Muzeul Satului Bănățean

cros

La zece ani de la intergrarea României în Uniunea Europeană, Timișoara a sărbătorit Ziua Europei printr-o serie de evenimente care au început sâmbătă, la Muzeul Satului Bănățean. S-au implicat în organizare Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Timişoara, Garnizoana Timişoara, Centrul de Informare „Europe Direct”, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş. În pofida previziunilor meteorologice, în timpul manifestărilor de lângă Pădurea Verde nu a plouat, astfel că publicul prezent la muzeu le-a putut urmări cu multă atenție.

Concertul susținut de Muzica Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Banat a deschis festivitatea, iar oficialitățile locale au vizitat standurile de prezentare ale unor ţări cu reprezentanțe diplomatice în Timișoara, membre sau nu ale Uniunii Europene, precum şi ale unor instituţii și asociaţii culturale străine şi române.
ziua europei1
Elevii de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” s-au alăturat Muzicii Militare a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere pentru a intona Imnul Uniunii Europene și pe cel al României. După discursurile oficialităților, pe scena de la Muzeul Satului s-a derulat un program artistic asigurat de membrii Asociației Seniorilor din Timișoara (formația de cor „Tinerețe fără Bătrânețe” și formația de dans „Senioarele”).

Au urmat un colaj de dansuri populare din Banat susținut de Ansamblul folcloric al Palatului Copiilor din Timișoara, momente artistice susținute de soliști de muzică populară de la Palatul Copiilor și de elevi ai unor școli timișene, de soliști de muzică ușoară și pop-rock cu repertoriu în limbile engleză, franceză, germană și română, formația de muzică peruană „Sangre Latina” , asigurat de Consulatul Onorific al Republicii Peru la Timișoara, soliști de muzică populară din Banat, dansuri și cântece populare sârbești și maghiare, Grupul „Flores”, trupa de dans modern „Torent” și soliști de muzică ușoară de la Palatul Copiilor. Pe tot parcursul zilei au avut loc activități pentru copii: pictură pentru copii pe un tablou de pânză; atelier de preparare „sangria” pentru copii; poze în ramă pentru copii. De asemenea, s-au desfășurat mai multe competiții sportive (minifotbal, rugby-tag și volei), precum și două tururi ghidate ale muzeului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *