Un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat. Băiatul era luat în plasament, alături de fraţii săi

spanzuratoare 3

Un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat, noaptea trecută, într-o anexă a unei gospodării din Spulber, judeţul Vrancea. Băiatul era luat în plasament, alături de fraţii săi. Autorităţile au demarat anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat. Poliţiştii au deschis dosar penal de moarte suspectă.

Copilul găsit spânzurat fusese luat în plasament împreună cu fraţii lui de 7 şi 16 ani, astfel că Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea a demarat o anchetă.

„Evenimentul a fost anunţat de asistentul maternal, care a apelat serviciul unic de urgenţă 112, anunţând tototdată şi reprezentanţii instituţiei noastre, care s-au deplasat de îndată la locul evenimentului. Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalţi doi fraţi în vârstă de 7 şi 16 ani. Toţi cei trei copii aveau o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecţiuni cronice, cu caracterizări pozitive, atât ale familiei de plasament, cât şi ale specialiştilor DGASPC Vrancea, precum şi de la şcoală, medic de familie, comunitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, citată de monitoruldevrancea.ro.

Potrivit acesteia, s-a demarat de îndată o anchetă administrativă prin convocarea tuturor factorilor implicaţi la sediul DGASPC Vrancea, iar poliţiştii au demarat la rândul lor cercetări specifice.

Fraţii minorului vor fi incluşi într-un program de consiliere psihologică şi faţă de aceştia se vor lua toate măsurile de suport psiho-emoţional, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *