Un controversat om de afaceri bănăţean a murit în puşcăria de la Jilava

Un controversat om de afaceri din Banat a murit în Penitenciarul Jilava, în urma unei boli nemiloase de care suferea de mai mult timp. În vârstă de 52 de ani, Horia Vădrariu ispășea o pedeapsă de trei ani de închisoare, fiind condamnat anul trecut de Tribunalul Caraș-Severin pentru fapte de corupție.

Mai precis, a intermediat o șpagă oferită de soția unui polițist de frontieră de la Berzasca unui cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, pentru a fi angajată ca asistentă medicală. A fost închis în 2015, iar la începutul  acestui an, Curtea de Apel Timișoara i-a redus pedeapsa la doi ani, la care s-au adăugat un rest de 475 de zile de la o altă condamnare rămasă neexecutată.

Horia Vădrariu suferea de lucemie, iar acest lucru era cunoscut înainte de a ajunge în pușcărie însă, cu toate acestea, nu a cerut amânarea executării pedepsei pentru a se trata într-un spital de specialitate.

Abia în luna iulie a solicitat instanței Judecătoriei Timișoara întreruperea executării pedepsei, solicitare care a fost transmisă Tribunalului Timiș, judecătoria declinându-și competența. Horia Vădrariu nu a mai apucat să ajungă în fața judecătorilor, unde avea termen stabilit pentru 21 septembrie, întrucât s-a stins din viață.

Avocatul care l-a apărat la proces, Cosmin Bolosin, ne-a mărturisit: „Ultima dată când am vorbit cu el a fost după pronunțarea Curții de Apel, când i s-a redus pedeapsa cu un an. Era foarte bucuros. Mi-a spus că vrea să execute cât mai repede pedeapsa. Teoretic putea amâna executarea pedepsei, pentru că boile de care suferea erau incurabile și nu puteau fi tratate în regim de detenție. Suferea de cancer. Am înțeles de la fiul său că a murit de leucemie. A stat timp de vreo trei săptămâni la Clinicile Noi din Timișoara, s-a întors în penitenciar, i-a fost tot mai rău și l-au mutat la Penitenciarul Jilava, acum vreo două săptămâni. Ieri, fiul lui a primit un telefon fiind anunțat despre deces“.

Bolosin a mai spus că familia așteaptă rezultatele necropsiei privind cauza decesului, pentru a vedea dacă a beneficiat sau nu de un tratament adecvat.

La începutul anilor ’90, Horia Vădrariu a fost directorul Uzinei de Maşini Agricole din Topleţ, după care a pus pe picioare o afacere proprie, un PFA, prin intermediul căreia a avut relaţii contractuale inclusiv cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

A suferit o primă condamnare pentru emitere de file CEC fără acoperire, după care a fost denunţat de unul dintre directorii Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru intermedierea dării de mită în vederea angajării soţiei unui poliţist de frontieră.

Sursa: argument-cs.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns