Un cetăţean turc cu document fals a încercat să iasă ilegal prin vestul țării

politia de frontiera

În data de 01.11.2018, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean turc, pasager într-un autocar înmatriculat în România,  care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean turc, are 34 de ani şi a intrat legal în ţară.

Bărbatul a declarat că a obţinut documentul fals de la un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 500 euro şi a recurs la această metodă deoarece nu deţinea o viză care să-i permită intrarea în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

arq.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *