Un Centru de zi multifuncțional, în Ronaț

Maxim Robu

Un centru multifuncţional în cadrul căruia se estimează că peste 500 de persoane defavorizate vor beneficia de activităţi educative, recreative şi culturale, urmează să se construiască în cartierul Ronaţ din Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Tehnologia 5G: progres sau amenințare?

Va fi un spațiu public, de tip centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de familie, dar şi pentru consilierea și sprijinul părinților. Totodată, în acest centru vor fi oferite servicii de asistență comunitară. Obiectivul, care va fi ridicat pe Calea Bogdăneștilor, va avea parter şi un etaj, însumând o suprafață utilă de 752,50 metri pătrați și urmează să fie utilat cu toate dotările și echipamentele necesare, iar proiectul mai include amenajarea de spații verzi, a unui loc de joacă și a unui teren de sport de 2.350 mp.

Contractul de finanțare a fost parafat ieri, de primarul Nicolae Robu şi de Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Proiectul „Regenerare fizică, economică și socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaț Timișoara – Construire centru multifuncțional” se derulează în cadrul Programului Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Iniţiativa este rezultatul unui parteneriat format din Unitatea administrativ-teritorială municipiul Timișoara și Direcția de asistență socială din localitate. Valoarea totală a investiției este de 5,729 milioane de lei, suma nerambursabilă cifrându-se la 5,578 milioane. Perioada de implementare este de 38 de luni.

Potrivit celor afirmate de Maxim, la nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio-POR 2014-2020 au fost contractate până în prezent 521 de proiecte, în valoare de aproape un miliard de euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile din fonduri europene de 780,65 milioane de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un Centru de zi multifuncțional, în Ronaț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *