Un centru de vaccinare va fi deschis în Vama Nădlac II

Condițiile în care copiii care nu au încă vârsta de 16 ani pot călători neînsoțiți în străinătate

Un centru de vaccinare împotriva COVID-19 va fi deschis în Vama Nadlac II din judetul Arad, cea mai tranzitata terestru de românii din diaspora. Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache, a declarat duminica, la Timisoara, ca sunt multi români din diaspora care doresc doar sa se vaccineze, apoi se întorc în tarile în care traiesc.

Am fost la Nadlac sa vad locul în care va fi amplasat primul centru de vaccinare al diasporei într-o vama, Nadlac II fiind punctul de trecere al frontierei cel mai aglomerta, cel mai tranzitat de catre diaspora. 4000 de români au tranzitat aceasta vama în ultimele 24 de ore, 600 dintre ei au primit carantinare obigatorie.Am primit solicitari înca de acum 2 luni de la diaspora, în general, prin care se solicita un centru de vaccinare în Aeroportul Otopeni, majoritatea cereau aceasta optiune. Noi am devenit portavocea lor si am contactat autoritatile responsabile de aceasta înfiintare a centrelor în aeroporturi si în vami”, a declarat Oana Ursache, secretar de stat pentru românii e pretutindeni.

Ea a mai precizat ca unii români vin în tara doar sa se vaccineze.

Înteleg ca DSP Arad a avut o initiativa proprie, au deja containere care asteapta sa fie transportate în vama. Amplasarea lor se va face înainte de efectuarea vamii propriu-zise pentru ca unii dintre ei nici nu vor sa intre în tara, vor doar sa vina, sa se vaccineze si sa se întoarca. Sunt niste containere mai speciale care au si aer conditionat”, a declarat Oana Ursache.

Potrivit acesteia, cei mai multi români vin sa se vaccineze în tara din Austria si din sudul Germaniei. Deocamdata nu se cunoaste exact când va fi functional acest centru de vaccinare.

Nu avem un raspuns pentru disapora care asteapta data la care va fi functional acest centru de vaccinare. Deocamdata sunt nevoiti sa intre în Arad si sa se vaccineze în centrele de acolo”, a mai spus Ursache.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *