Un cartier nou se prefigurează într-o comună timișeană

masloc

În ultimele decenii, localitățile timișene și-au extins intravilanul, promovând noi zone pentru construirea de locuințe.

Dacă febra dezvoltării rezidențiale a cuprins la început mai ales comunele periurbane municipiului Timișoara și altor aglomerări urbane timișene, iată că a venit vremea și celor aflate la 30-40 de kilometri de un oraș să urmeze acest drum.

La Mașloc, autoritățile se află în faza obținerii avizelor și aprobărilor pentru noul Plan urbanistic de zonă (PUZ) prin care, în perioada care urmează, va prinde contur un cartier de case cu 40 de loturi.

ionel lupu 1Conform primarului Ionel Lupu (foto), suprafața acestui areal va fi de aproape trei hectare, iar amplasamentul este stabilit la ieșirea din reședința comunei spre satul aparținător Alioș.

Locurile de casă vor fi distribuite tinerilor din comună, până la această dată fiind înregistrate la primărie 30 de cereri în acest sens.

Edilul-șef a declarat că demersurile au început în urmă cu un an și jumătate, timp în care a fost parcurs un traseu destul de complicat și încă nu s-a ieșit din hățișul birocratic.

Pentru cei interesați, terenurile pentru case vor avea suprafețe cuprinse între 600 și 700 de metri pătrați.

Autoritatea publică promite ca, în acest perimetru, să realizeze drumuri pietruite și rețele de apă și de curent electric.

E de menționat, de asemenea, că edilii au prevăzut, în apropiere de șosea, o parcelă mai mare, care va fi pusă la dispoziția investitorilor, dorindu-se amplasarea aici a unei stații de carburanți, adică un obiectiv care lipsește pe o lungă porțiune a drumului județean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Un cartier nou se prefigurează într-o comună timișeană

  1. Lupuleelee ai rezolvat tot ce nu ati facut in 30 de ani si acum te ai gandit tu ca ce ar fi daca ai face niste locuinte sociale pt aia la care faceai carare la alegeri sa te voteze , acolo in marginea satului , veniti doar tu stii de unde și cu politistul de la Maslorc , deo seama cu tine , pe terenurile bastinasilor . in rest satul are tot ce trebuie , oare milivice ce parere are .

  2. Greu cu limba romana! Mai treceti pe la scoala din cand in cand…si pe urma adaugati un comentariu scris corect gramatical.
    Daca fiecare primar asfalta cate o strada pe an, satul avea demult drumuri civilizate. Cred ca va roade invidia cand vedeti ca domnului Lupu chiar ii pasa de oamenii de rand!

  3. Duhnesti a ura si prostie, Anamarioooo!!!
    Ma’ nebuna mica, tu sigur esti acolita (ia fetita dex-ul si cauta repede ce inseamna) celor care probabil au facut ce spui tu pe acolo la alegeri, in cazul asta insa, sigur ai confundat macazul :)))))))) Ca iti da cu virgula, iti zic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *