Un bulevard din Timişoara va purta numele „Regele Mihai I”

bulevardul Regele Mihai I

Orașul de pe Bega are legături puternice cu monarhia din România, o serie întreagă de instituții puternice de astăzi fiind întemeiate înainte de 1947, multe dintre ele în timpul Regelui Mihai I. După trecerea la cele veșnice a ultimului monarh al României, conducerea municipalității a început să analizeze posibilitatea de a denumi unul dintre bulevardele orașului „Regele Mihai I”.

Primarul Nicolae Robu a lansat și un sodaj pe o rețea de socializare pentru a-și face o idee despre opiniile timișorenilor asupra acestui subiect, fără pretenția unui demers derulat după rigori științifice. Cert este că aproape o jumătate dintre cei 1.079 de repondenți au agreat ideea de a denumi „Regele Mihai I” porțiunea din Bulevardul Republicii până la Operă plus actuala stradă Sfântul Ioan și actuala stradă Gheorghe Dima.

Astfel, de la Spitalul de Copii până la Piața Mărăști, în zona istorică, va exista un bulevard ultracentral care va purta numele ultimului rege al României. De asemenea, municipalitatea va acorda numele „Gheorghe Dima” unei alte străzi din oraș. Propunerea primarului Timișoarei va fi supusă votului consilierilor locali la următoarea ședință în plen a acestora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un bulevard din Timişoara va purta numele „Regele Mihai I”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *