Un bărbat și-a înscenat răpirea pentru 1.500 de euro

Accident în Timiș. Două persoane au fost rănite după ce un motociclist a pierdut controlul direcției de mers

Un bărbat și-a înscenat răpirea pentru 1.500 de euro.

Un bărbat din București și-a înscenat răpirea. Și-a pus un prieten să îl filmeze legat de mâini și de picioare, să trimită imaginile mamei sale și să-i ceară 1.500 de euro.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut vineri doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, cercetați pentru șantaj, respectiv instigare la șantaj.

CITEȘTE ȘI: Explicațiile unei ciudățenii de la Recensământ: De ce avem cu aproape 135.000 mai multe femei măritate decât bărbați însurați?

O femeie a sesizat că fiul său ar fi fost răpit de persoane necunoscute, primind de pe telefonul acestuia imagini cu el legat de mâini și de picioare, fiindu-i solicitați 1500 de euro pentru a-l elibera și pentru a nu îi produce vătămări.

Sesizarea a fost preluată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 5, care au identificat adresa unde ar fi fost săvârșită fapta.

„Înainte de momentul intervenției, bărbatul a sesizat prin 112 faptul că a fost lipsit de libertate, indicând o adresă, din Sectorul 5, unde se aflau mai multe persoane. În urma administrării materialului probator, a reieșit faptul că fiul apelantei și-a înscenat răpirea, cerându-i prietenului său să îl lege de mâini și de picioare, după care să îl filmeze și să pretindă de la mama sa 1500 de euro, în schimbul eliberării sale. În cauză s-a dispus reținerea celor doi bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, respectiv instigare la șantaj, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală”, informează Poliția Capitalei.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *