Un bărbat a fost zidit de viu, după ce fosta lui iubită de 64 de ani a plătit mafia siciliană să-l omoare (video)

cadavru italia

O femeie de 64 de ani ar fi angajat patru acoliţi ai mafiei siciliene să-l ucidă pe fostul ei iubit care ar fi părăsit-o şi i-ar fi furat o parte din bijuterii. Asasinii l-au zidit pe bărbat de viu în pereţii unei case din Senago, o comună din provincia Milano.

Victima este Lamaj Astrid, un cetăţean albanez în vârstă de 42 de ani dat dispărut, în 2013, de către fratele său, scrie The Guardian.

După şase ani de cercetări, investigaţii derulate de procurorii anti-mafia din provincia Caltanissetta, în Sicilia, au dus la descoperirea cadavrului.

Corpul omului a fost găsit în luna ianuarie, în timp ce casa în pereţii căreia era zidit era în curs de renovare, însă autorităţile au făcut public cazul săptămâna aceasta. Victima ar fi fost zidită de vie în pereţii casei.

Cei patru presupuşi criminali care au fost restaţi în Sicilia au legături cu o familie mafiotă puternică din Riesi, Caltanissetta, unde îşi desfăşoară activităţile mafia Cosa Nostra. Aceştia sunt acuzaţi de crimă şi de ascunderea cadavrului. Femeia a încercat să fugă, după ce poliţiştii au găsit cadavrul fostului său iubit, dar a fost arestată în aeroportul din Genova.

Femeia, de profesie bijutier, nu a putut accepta să fie părăsită şi nu l-a iertat pe bărabat pentru că i-a furat o parte din bijuterii, potrivit anchetatorilor. Se pare că a decis să se răzbune contactând asasinii sicilieni pe care îi cunoştea, aceasta fiind originară din aceeaşi regiune.

„Femeia a avut contacte importante în mafie”, a declarat un reprezentant al poliţiei. „Un cap al mafiei ar fi ordonat ulterior crima executată în nordul Italiei.”

Anchetatorii susţin că proprietarul casei, unde a fost găsit cadavrul, pare cu totul străin de faptul comis.

„Actul de zidire a fost o practică foarte comună a mafiei siciliene”, a declarat Salvatore Lupo, profesor de istorie contemporană la Universitatea din Palermo, expert renumit în istoria mafiei Cosa Nostra.


„Este o practică foarte utilizată pentru că dacă cadavrul nu este găsit ancheta nu poate fi derulată”, a adăugat Lupo.

„Câteodată, însă, mafia face astfel incât cadavrele să fie găsite pentru a trimite un mesaj. Dacă victima vorbeşte despre afacerea lor, cadavrul e găsit cu o piatră în gură. Dacă, în schimb, victima a furat bani sau era considerată lacomă, ucigaşii îi pun bancnote pe organele genitale.”

În 2009, scheletul unui bărbat a fost găsit într-o peşteră de la Rocca Busambra, lângă Corleone. Un test ADN şi o investigaţie îndelungată a confirmat cum cadavrul aparţinea primarului Placido Rizzotto, ucis de şefii Corleone în 1948. Până în prezent, anchetatorii estimează zeci sau chiar sute de cazuri unde cadavrele victimelor mafiei sunt de negăsit, conform gandul.info.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un bărbat a fost zidit de viu, după ce fosta lui iubită de 64 de ani a plătit mafia siciliană să-l omoare (video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *