Un apicultor din Timiș le propune doritorilor o terapie inedită: dormitul pe stupi

stupi

Somn ușor… cu albinele. Este propunerea unui apicultor din Timiș, care se laudă că dormitul pe stupi este binefăcător. Are deja două căsuțe speciale pentru doritori și vrea să se extindă. Aerul de stup este benefic pentru respirație, iar zumzetul albinelor liniștitor.

CITEȘTE ȘI: Italia a prelungit carantina pentru români. Autoizolarea timp de 14 zile, extinsă până în 24 noiembrie

În 1993, un roi de albine fugit de la stăpânul său s-a așezat într-un copac din livada lui Petru Erdoş din Silagiu, județul Timiș. După ce vecinul i-a spus că ar putea păstra albinele, Petru s-a apucat de apicultură.

Astăzi, are peste 200 de stupi și este ajutat de fetele sale. Are miere, propolis, polen, lăptişor de matcă și ceară. Iar de puțină vreme folosește albinele și pentru… terapie.

Apicultorul dă asigurări că toate beneficiile vin fără niciun risc.

Terapia cu aerul de stup și zumzetul albinelor nu este prea cunoscută la noi în țară, de aceea nici clienții nu sunt numeroși. Anul acesta, pandemia de COVID-19 i-a dat și mai mult planurile peste cap. Însă Petru este hotărât să nu renunțe. Vrea să mai construiască încă 8 căsuțe pentru terapie.

Aerul de stup conține vapori de polen, propolis, ceară și miere. Zumzetul albinelor calmează, induce somnolența și reduce anxietatea și agitația. Asta, desigur, dacă nu vă temeți de albine.

sursa: stiriletvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *