Un an de la violențele de pe 10 August: noi proteste în țară și în diaspora

10 august

Sâmbătă, pe 10 august, se împlineşte un an de la protestul în urma căruia sute de români au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmeria a intervenit în forță. Dosarul privind violenţele din 2018 a fost pasat de Parchetul militar către DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Un deţinut evadat la Timişoara a fost prins în doar câteva minute

Primăria Capitalei a aprobat în această săptămână organizarea unei manifestaţii pentru data de 10 august în Piaţa Victoriei. Manifestaţia e organizată de Tommy Tomescu, în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România. La protestul organizat sub deviza “Diaspora vine acasă” și “Nu uităm ce ați făcut astă vară” ar fi așteptați zeci de mii de români, potrivit organizatorului. Grupul Diaspora Pentru România susține o conferință de presă vineri la ora 15.00.

Proteste au fost anunțate şi în alte orașe din țară precum Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Sibiu, Brașov, Craiova, Satu Mare, dar și în diaspora – Roma, Paris și Milano, pe rețelele de socializare.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a adresat, joi, un îndemn către toţi cei care vor participa la protestul din 10 august să facă acest lucru „în mod paşnic, în mod legal” şi a dat asigurări că noul comandant al Jandarmeriei are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect şi transparent desfăşurarea evenimentelor.

sursa:stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un an de la violențele de pe 10 August: noi proteste în țară și în diaspora

  1. Johannus, presedinte, Orban Ludovic prim-ministru, Dide ministru de interne ,Rares Bogdan,minisru de externe,Vijulie ministru justitiei,ministru’ culturii Gotziu, ministru economiei Fl.Roman,ministru agriculturii,Pavel Popescu etc etc… viitor de aur Romania n-are…!

Lasă un răspuns