Ultima oră: Val de aer african peste România, însoțit de furtuni violente. O timișoreancă s-a prăbușit pe stradă, răpusă de căldură

Ultima oră: Val de aer african peste România, însoțit de furtuni violente. O timișoreancă s-a prăbușit pe stradă, răpusă de căldură

Un val de aer african asemenea unei cupole de foc va ajunge în ţara noastră, iar temperaturile vor trece de 35 de grade Celsius. Căldura vine la pachet şi cu furtuni violente, conform observatornews.ro.

Fenomenele extreme au făcut deja ravagii în mare parte din Europa. Spania, Germania şi Italia sunt răvăşite de caniculă, furtuni şi incendii. La noi, prima zi cu temperaturi mari a făcut deja victime.

Răpusă de căldură, o femeie a căzut pe o alee din Timişoara. A fost luată de un echipaj Smurd şi dusă la spital. În vestul ţării, a fost cel mai cald din toată ţara: temperaturile au ajuns şi la 34 de grade la umbră.

Vara de coşmar aduce la pachet şi alte fenomene extreme

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Canicula se mută în sudul ţării, la malul Dunării sunt de aşteptat chiar şi 37 de grade Celsius la umbră. Apoi, până în prag de weekend, temperaturile vor mai scădea puţin, după care, exact la finalul săptămânii vor creşte din nou şi vor depăşi 35 de grade. Atenţie însă ca temperaturi foarte ridicate înseamnă şi furtunile de după-amiază sunt violente.

CITEȘTE ȘI: Cât au ajuns să coste benzina și motorina în Timiş 

Fenomenele extreme sunt manifestări ale cupolei de foc care a acoperit o bună parte a Europei.

Continuarea pe observatornews.ro.

Foto: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *