Uliţele unei comune din Timiş, vizate de o asfaltare masivă. E vorba de 26 de kilometri de străzi

O comună din Timiş suferă cumplit la capitolul stării drumurillor. Este drept, drumul principal care străbate localitatea de reşedinţă a comunei a fost reabilitat în urmă cu câţiva ani de către Consiliul Judeţean, însă aproape toate celelalte uliţe tânjesc după asfalt.

Este lesne de înţeles această stare de lucruri dacă ne gândim că unitatea administrativ-teritorială Sânpetru Mare nu are pe întreaga ei rază nici măcar un singur operator economic viguros.

Documentaţie pentru 26 de kilometri de străzi

Paia Stoianov, viceprimarul comunei, afirmă că la ora actuală se lucrează la documentaţia care vizează asfaltarea a nu mai puţin de 26 de kilometri de drumuri intravilane de pe raza comunei, fiind vizat atât Sânpetru Mare, cât şi satul aparţinător Igriş, aceasta urmând să fie înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene. Este vizată, mai exact, obţinerea unei finanţări prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin acest program va fi posibilă atât asfaltarea părţii carosabile, cât şi amenajarea podeţelor şi rigolelor aferente.

Pe lângă o creştere a gradului de confort edilitar, viceprimarul trage nădejdea că, odată optimizată această componentă a infrastructurii, comuna va reuşi, în fine, să atragă un investitor puternic.

Paia Stoianov, împreună cu destul de numeroşii localnici legumicultori, speră că va fi posibilă atragerea unui investitor care să înfiinţeze un centru de preluare a legumelor.

8 Comments
Ioana 24/02/2017
Sunt din Simpetru Mare şi miramaş să văd drumuri asfaltate cu persoanele ce lucră la primărie.Din 1990 nu s-a făcut aproape nimic în comună înafară de şoseaua principală şi cîteva lucruri puțin vizibile în rest dezastru.Poate mult mai vizibil în sat Igriş ce aparține de Simpetru M.dearece primaru de loc de naştere e de acolo.Viceprimaru Paia mai are multe de învățat nu doar să facă promisuni. Investitorii îi poate atrage locuitorii care mulți dintre iei sunt persoane extraordinare muncind şi a face ceva fără nici un ajutor din partea funcționarilor mincinoşi de la primărie.Fapte domnilor primar şi viceprimar nu doar laude şi vorbe în vînt, ascultători şi înțelegători cu locuitorii comunei acest e primu lucru care ar trebui să-l faceți pentru că ei locuitorii sunt care vă plătesc salariul pt a face ceva pt comună !!!!!
Botoş Mărioara 23/02/2017
Noi suntem la 32km de Timişoara avem drumul județean 592D ce leagă localitățile:Bacova,Sârbova şi Hitiaş aproximativ9km, cu promisiuñi de asfaltare din 2009,nimic nici până azi,ne cufundăm în nămol şi în gropi mai rău ca în vestul sălbatic.
Utilizator 22/02/2017
Din pacate avem parte de satul Igris, care e plina de Redusi primitivi, care ne influneteaza votul cand vine vorba de alegeri, majoritatea sanpetrenilor voteaza alt primar, si vin igriseni care voteaza tot igrisu acelas primar de 20 de ani incoace.... Popovici semi-analfabet... igris plin de inculti si tigani! Huooo!
elena 22/02/2017
DOMNILOR VORBITI DE SANPETRU MARE CARE E LA O DISTANTA DE 55 KM DE TIMISOARA DAR VENITI SA VEDETI O LOCALITATE LIMITROFA TIMISOAREI UTVIN NIC I O STRADA ASFALTATA INAFARA CELEI PRINCIPALE EXACT CA ACUM 30 DE ANI.
gogu 22/02/2017
de 27 ani nimic? Popov. ce face?
Ion Bumbu 22/02/2017
Sunt profund impresionat de planurile marete in ce priveste asfaltarea soselelor din Sanpetru Mare. N-as fi crezut ca voi apuca aceste vremuri, zau... Daca, vorba primarului, se lucreaza de zor la documentatia care vizeaza asfaltarea, exista speranta sa se realizeze... candva... sau poate totusi nu... depinde. Cum se zicea inainte: "din greseala in greseala, spre victoria finala". Mie imi pare rau de saracii oameni care locuiesc acolo, ar fi meritat mai mult decat o documentatie cu realizare incerta.