Turist ungur, la un pas de moarte pe un traseu din Banat

Un turist ungur, în vârstă de 80 de ani, a avut un accident grav pe traseul turistic Crucea Albă din Băile Herculane. Acesta a căzut și s-a lovit în zona craniană și la membrele inferioare.

Salvamontiștii din cadrul Salvamont Caraș-Severin, grupa Băile Herculane, au intervenit în această după-amiază pe traseul turistic Crucea Albă. Un grup de turiști din Ungaria a apelat Serviciul Unic de Urgență 112, anunțând că un membru din grupul lor a căzut pe traseul turistic sus-menționat. În mai puțin de 30 de minute, salvamontiștii cărășeni din Băile Herculane au intervenit și au predat persoana accidentată Serviciului de Ambulanță, care l-a transportat pe bătrân la spitalul din Orșova.

„Am reușit să intervenim în timp util și să-i salvăm viața turistului ungur. Acesta a avut șansa ca în grupul de turiști de care era însoțit să fie și un cadru medical, care i-a acordat primul ajutor”, a declarat, pentru Reper24, șeful salvamontiștilor cărășeni, Valentin Balaban.

Se pare că bătrânul ar fi la cel de-al treilea accident pe un traseu montan, acesta suferind și o accidentare chiar pe un traseu montan din Munții Himalaya, scrie reper24.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns