Turism în Grecia: Luna septembrie este tot mai preferată în locul lunii august pentru a evita aglomerația. Creșterea cererii din acest an pentru luna septembrie este o tendință internațională

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Grevă a sindicatului feroviar, în Grecia, în 30 mai

Turism în Grecia: Luna septembrie este tot mai preferată în locul lunii august pentru a evita aglomerația. Creșterea cererii din acest an pentru luna septembrie este o tendință internațională.

Datele cu privire la rezervările în unitățile de cazare din Grecia, mai ales în cele de tip Airbnb arată o prelungire a sezonului estival. Astfel, turiștii au tendința de a evita aglomerația din luna august, mutându-și vacanțele în luna septembrie, care devine și ea o lună de vârf, transmite Kathimerini, citată de Rador.

Potrivit celui mai recent sondaj lunar al AirDNA, Grecia a înregistrat pentru luna septembrie a treia cea mai mare creștere a rezervărilor din Europa, cu 96% mai multe locuri rezervate decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. În Europa, creșterea medie a rezervărilor pentru septembrie este de 77,7%, în timp ce pentru luna iunie creșterea nu depășește 13%, iar per ansamblu pentru perioada iulie-septembrie, se înregistrează o rată de creștere de aproximativ 40% față de anul trecut. Aceste date demonstrează, pe de o parte, intenția turiștilor străini de a-și căuta cazarea preferată din timp, evitând rezervările de ultimă oră, iar pe de altă parte, încercarea de a evita supraaglomerarea care se observă adesea în luna august în destinațiile turistice populare.

CITEȘTE ȘI: 5.032 de cazuri noi de COVID și 46 de decese în ultima săptămână

Potrivit analizei AirDNA, „tendințele vizibile din rezervările realizate în acest an demonstrează o schimbare în comportamentul turiștilor, atât în ​​ceea ce privește momentul în care își fac rezervările, cât și extinderea perioadei de vârf. Din punct de vedere istoric, septembrie era considerat finalul sezonului turistic de vară din Europa. Totuși, pe baza datelor de astăzi din rezervările care s-au făcut, se pare că luna aceasta va fi mult mai activă, iar cei care oferă spații de cazare vor putea percepe prețuri mai mari de la cei care fac rezervări de ultimă oră în cele mai populare destinații”.

Într-un sondaj recent realizat de Mindhaus în numele Comisiei Europene de Turism (European Travel Commission), pe baza datelor colectate în luna martie de la un eșantion de 6.000 de persoane de pe toate piețele principale care furnizează turiști pentru Grecia, a reieșit că al treilea criteriu ca importanță pentru alegerea unei destinații, înregistrând chiar o tendință ascendentă, este evitarea supraaglomerării. Celelalte două criterii sunt condițiile meteo (18%) și ofertele atractive (17%). Pe baza criteriului evitării supraaglomerării, în afară de preferința pentru alte luni dincolo de perioada iulie-august, se pare că există o oportunitate de dezvoltare pentru destinații mai puțin cunoscute și care sunt prezentate drept „comori ascunse”.

În ceea ce privește nivelul prețurilor pe noapte, în luna martie a acestui an, prețul mediu pe piața din Grecia a ajuns la 187 de euro, o creștere de 26% la nivel anual. Totodată, s-a remarcat o creștere semnificativă de 14,8%, cea mai mare din Europa, și în ceea ce privește gradul mediu de ocupare, care se situează acum la 50%. Această evoluție se datorează creșterii mari a cererii și restrângerii ofertei de spații de cazare.

Sursa: Kathimerini/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

g4media

 

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *