Tunisia e interesată de întărirea relaţiei economice cu Timişul

Ambasador Tunisia CCIAT

Tunisia este interesată de dezvoltarea relaţiilor economice cu România şi în particular cu zona de vest a ţării noastre.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş (CCIAT) are, de altfel, o îndelungată colaborare cu autorităţile tunisiene, dar şi cu organizaţii reprezentative pentru mediul de business din ţara nord-africană, derulând, în ultimele două decenii, mai multe misiuni economice, parteneriate de afaceri şi vizite de documentare pe relaţia Tunisia. În momentul de faţă, în judeţul Timiş activează opt companii având capital tunisian.

CITEȘTE ȘI: Vești bune! Ce se întâmplă la magazinele LIDL

Ambasadorul Tunisiei la Bucureşti, Raja Jhinaoui Ben Ali, a declarat, la CCIAT: „Este prima mea vizită la Timişoara şi sunt foarte impresionată de primirea călduroasă pe care mi-a făcut-o Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Principalul scop al vizitei este consolidarea relaţiilor economice între Tunisia şi România şi să întărim o colaborare descentralizată. Dorim să punem faţă în faţă organismele de sprijinire a antreprenorilor, să identificăm domeniile de interes şi să organizăm misiuni economice în ţările noastre.

CITEȘTE ȘI: Băieţii răi: Drifturi, curse de maşini şi trageri cu mitralieră în toiul nopţii (Foto / Video)

De asemenea, dorim să facem un eveniment economic şi cultural, în acelaşi timp. Ne-am mai propus să dăm o nouă dimensiune convenţiei de colaborare semnată de camera de Comerţ din Timişoara şi cea din Sousse, acum câţiva ani”

„Aşa cum spunea doamna ambasador, noi avem un protocol de colaborare semnat deja cu Sousse. Am fost deja în Sousse, cu o delegaţie, şi suntem convinşi că şi oamenii de afaceri de acolo vor fi interesaţi de judeţul Timiş.

În noiembrie se va desfăşura la Timişoara un forum de afaceri şi o expoziţie, reunite într-un eveniment de mare anvergură care se va încheia, bine-înţeles, cu o gală”, a afirmat, la rândul său, Florica Chiriţă, director general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *