Tu ce vezi când te uiţi afară de la fereastra ta? Mulţi timişoreni se numără printre cei 1.1 milioane de membri ai Grupului de Facebook „View from my window”

View from my window

Pe 22 martie 2020, olandeza Barbara Duriau a creat grupul de Facebook „View from my window”, cu următorul mesaj:

„Acest grup a fost creat pentru a conecta oameni din întreaga lume în aceste perioade grele. Măsurile de izolare luate din cauza coronavirusulului ne obligă să rămânem acasă. În fiecare zi, prin ferestrele noastre vedem aceeaşi privelişte. Fă o poză! Una singura. Trimitene-o! În cazul în care vedeţi «acoperişul» oraşului dumneavoastră, treceţi în revistă un parc, vedeţi clădiri, oceanul, o stradă minusculă sau chiar cerul, ideea noastră este să ne împărtăşiţi atmosfera vieţii voastre de zi cu zi, din spatele ferestrei dvs., unde locuiţi”.

Dacă, la începutul lunii aprilie, numărul membrilor abia trecuse de 100.000 de persoane, astăzi, 18 aprilie, grupul are deja peste 1.1 milioane de persoane înscrise, din toată lumea, inclusiv foarte mulţi timişoreni.

Oricine se poate înscrie  în grup, dar trebuie să respecte anumite reguli

Oricine se poate înscrie în grup, dar trebuie să respecte câteva reguli referitoare la fotografii, cum ar fi:

  • menţionarea unor informaţii privind oraşul / ţara / ora la care au fost făcute
  • o persoană poate posta o singură poză realizată în timpul pandemiei
  • imaginile trebuie obligatoriu făcute de la fereastră sau din pridvor
  • nu sunt acceptate videoclipuri, panorame 360°, fotografii pătrate, fotografii cu persoane, fotografii publicitare, fotografii cu zoom şi cele „cu picioarele în sus”, după cum precizează iniţiatorii grupului.

Membrii grupului trebuie să fie amabili, să nu transmită mesaje de ură sau de intimidare, precum şi să respecte intimitatea tuturor.

Iniţiatorii susţin că au în vedere realizarea unei expoziţii și a unui catalog sau calendar cu o selecție din aceste fotografii, banii obținuți din comercializarea lor fiind destinați în scopuri umanitare, scrie specialarad.ro.

Foto: Use My Camera


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tu ce vezi când te uiţi afară de la fereastra ta? Mulţi timişoreni se numără printre cei 1.1 milioane de membri ai Grupului de Facebook „View from my window”

  1. La asa articol se potrivea o poza sau doua din Timisoara. Sau macar precizati daca cea postata e din Sagului sau Mehala, ca nu e clar.

Lasă un răspuns