Trotuare construite în câmp, în vestul ţării

trotuar in camp

Câteva trotuare realizate pe câmp au devenit complet inutilizabile, pentru că buruienile de pe ambele margini au crescut atât de mult, încât le-au acoperit.

Trotuarele din câmp au fost construite de Consiliul Județean (CJ) Arad pe marginea Drumului Vinului, adică șoseaua care leagă mai multe localități din Podgoria Aradului. Este vorba de un drum județean modernizat cu fonduri europene între localitățile Păuliș și Șiria, pe o distanță de 24 de kilometri.

Investiția a fost de peste 61 de milioane de lei, sumă în care a fost inclusă restaurarea viaductului de la Ghioroc, iar 85 la sută din fondurile nerambursabile au provenit de la Uniunea Europeană. Lucrările au fost inaugurarare la sfârșitul anului trecut, însă localnicii s-au bucurat doar de asfaltul de pe drum, nu și de realizarea trotuarelor.

În luna martie, localnicii declarau presei că trotuarele realizate pe câmp sunt inutile, pentru că nu merg pe jos între localități, iar pentru bicicliști sunt prea înguste, având o lățime de numai 80 de centimetri. Chiar dacă ar merge pe jos între sate, doi oameni nu ar încăpea unul lângă celălalt, ci s-ar putea circula doar în șir indian.

Oamenii au mai atras atenția asupra faptului că, în timp ce pe câmp au fost realizate trotuare, pe porțiuni mari din satele în care locuiesc acestea nu există pe marginea șoselei principale, sătenii circulând pe partea carosabilă. În plus, trotuarele încep și se termină în șanțuri, nu au continuitate, iar pentru a ajunge la ele trebuie traversat canalul pluvial de lângă șosea.

În prezent, trotuarele nu pot fi folosite deloc, nici de către cei care ar merge pe jos, nici de către bicicliști, pentru că sunt acoperite complet de buruieni. Vegetația a crescut pe ambele margini și a înghițit asfaltul, iar de pe șosea nici nu se mai observă existența căii pietonale.

Sursa: arq.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trotuare construite în câmp, în vestul ţării

Lasă un răspuns