Tronsonul de cale ferată Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș, reabilitat cu 10,5 miliarde de lei

Tronsonul de cale ferată Craiova - Drobeta-Turnu Severin - Caransebeș, reabilitat cu 10,5 miliarde de lei

Tronsonul de cale ferată Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș, reabilitat cu 10,5 miliarde de lei.

CFR SA a anunțat miercuri că a transmis în SEAP documentațiile de atribuire pentru primele 3 loturi ale tronsonului de cale ferată Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș, pentru achiziția publică a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare.

Valoarea totală estimată a contractelor pentru primele trei loturi este de peste 5,6 miliarde de lei, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transporturi (PT) și de la bugetul de stat.

CITEȘTE ȘI: Pericol! Se cere montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit pe podul care face legătura între Remetea Mare și Bucovăț

Primul lot este cuprins între Craiova și Filiași, al doilea între Filiași și Igiroasa, iar al treilea între Igiroasa și Drobeta-Turnu Severin.

Principalele obiective sunt: reabilitarea a 123,4 km de cale ferată pentru viteza maximă de circulație de 160 km/h, a 16 stații/halte, a 48 de poduri, 87 de podețe, 18 pasaje inferioare și superioare, un tunel nou cu cale ferată dublă (6.189 m), un viaduct nou cu cale ferată dublă (900 m), 16 de treceri la nivel cu calea ferată, 4 puncte de oprire, dublare linii CF: Strehaia – Ciochiuța, stația Ciochiuța, Ciochiuța – Tâmna, Tâmna – Igiroasa, stația Igiroasa, Igiroasa – Prunișor, variante noi de traseu: Igiroasa – Prunișor Nouă, Prunișor – Drobeta Est Nouă, Drobeta Est Nouă – Drobeta Mărfuri, Drobeta Est Nouă – Dudașu.

Lungimea totală a liniei de cale ferată Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 225,287 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţie, format din 6 loturi, este de peste 10,5 miliarde de lei.

(sursa: Mediafax)

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *