Trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de circa 7.000 de euro

Patronul unei firme din comuna timișeană Ghiroda a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, pentru o evaziune fiscală în valoare de peste 20.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-septembrie 2009, Alin Ilie Țoia a realizat șase achiziții intracomunitare de autovehicule folosite, care au fost transportate în România și apoi valorificate pe piața internă, fără să evidențieze în actele contabile ale societății aceste operațiuni comerciale şi veniturile realizate din vânzarea mărfurilor achiziționate și fără să emită facturi la vânzarea autovehiculelor către persoane fizice.

Prejudiciul stabilit de anchetatori în dauna statului se ridică la suma de 23.250 de lei.

De asemenea, în sarcina inculpatului s-a reținut și faptul că, în perioada 24.02.2009 – 04.06.2009, pentru a-și diminua obligațiile de plată datorate bugetului de stat, respectiv pentru a se sustrage de la plata sumelor datorate cu titlu de TVA și impozit pe profit, a înregistrat în evidenţa contabilă a firmei și în declarațiile depuse la organele fiscale, ca și cheltuieli, șase facturi fictive, aparent emise de SC M.I. SRL, care nu reflectă operațiuni reale, producând, astfel un prejudiciu de 7.523 lei bugetului de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns