Trepiedul, noua metodă de lansare în PNL Timiș

Robert Kristof

O regulă nescrisă care funcționează în politica noastră spune că dacă de înscrii într-un partid important, ai șansa să prinzi un serviciu bun la stat. Nu e însă suficient doar să devii membru, pentru că trebuie să lipești afișe, să împarți brichete și pixuri și să cari serviete, în cazul în care nu dispui de suma necesară pentru a ”arde” toate aceste etape.

Sunt suficiente exemple de ”meritocrați” care ocupă funcții-cheie la stat doar pentru că au trecut printr-un partid. Dar, oare, se poate aplica și rețeta inversă, adică să te angajezei la stat pentru ca apoi să prinzi o funcție la partid?

Un deschizător de drumuri în acest sens este tânărul Robert Kristof, protejatul primarului Nicolae Robu, care a fost mai întâi angajat la primărie, pentru ca apoi să intre și în partid, în PNL.

Aplicând tactica inversă, Robu dă o dublă loviură: le închide gura celor care insinuează că în partid vii doar după funcții și îi face lui Robert Kristof o pârtie pe care poate merge și ”pe pilot automat”.

În prezent, protejatul lui Robu este responsabil de asistența tehnică la conferințele de presă ale primarului, cărând trepiedul și rezolvând problemele de semnal. Nu a împărțit pixuri, nu a lipit afișe și nici nu a cărat serviete, având în gestiune doar trepiedul pe care se montează aparatura cu care primarul transmite conferințele de presă.

Probabil, în următoarea etapă, va scăpa de trepied și va genera soluții ”tehnocrate”, pe baza unor principii meritocratice. E treaba PNL Timiș, însă nu e corect față de cetățenii Timișoarei, din ai căror bani este suportat salariul protejatului lui Nicolae Robu, angajat pe post de consilier al primarului Timișoarei.

Ar fi absurd să credem că în fișa postului unui bugetar apare și sarcina de a căra trepiede la evenimentele de la partid…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *