Trenurile cu îngrijitori pentru bătrânii din Austria vin și pleacă de la Timișoara

ingrijitori

Trenurile speciale care fac legătura între Timișoara și Viena, pentru a transporta îngrijitorii așteptați de vârstnicii din Austria, au început să circule dus – întors.

Mâine dimineață, o garnitură care vine de la Viena este așteptată în Gara de Nord din Timișoara. În trenul format doar din vagoane cușetă se vor afla persoanele care au avut grijă de bătrânii din Austria iar acum se întorc în țară.

Spre seară, în locul lor, vor pleca alți îngrijitori. Teoretic, trenul care vine de la Viena este așteptat în Gara de Nord din Timișoara la ora 9.00. În el se află circa 40 de oameni. Practic, nu se știe cu exactitate când va ajunge, și asta pentru că este vorba despre o garnitură specială, care ar putea avea întârzieri pe traseu.  Persoanele care călătoresc în acest tren vin din zona roșie a epidemiei de coronavirus, așa încât va fi respectat protocolul specific acestei situații.

Triajul epidemiologic se va face încă din tren, cel mai probabil la Curtici, județul Arad. Cei care revin în țară vor intra în carantină. Unii dintre ei vor fi escortați încă de la intrarea în România în județele de reședință, alții vor ajunge la Timișoara și de aici în alte centre de carantină.  Spre seară, un alt tren special va pleca din Gara de Nord din Timișoara spre Viena, cu îngrijitorii care îi vor înlocui pe cei reveniți în țară, în total în jur de 100 de persoane.

Aceasta va fi cea de-a doua garnitură de acest fel care merge spre Austria. Măsurile de securitate vor fi stricte, se va face un triaj epidemiologic înainte de urcarea în vagoane, după care, când vor ajunge la destinație, oamenii vor sta o zi în carantină, timp în care li se va face și un test pentru depistarea coronavirusului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trenurile cu îngrijitori pentru bătrânii din Austria vin și pleacă de la Timișoara

Lasă un răspuns