Trei persoane au fost prinse când recoltau plante de canabis cultivate în vestul țării

Trei persoane, prinse când recoltau plante de canabis cultivate în vestul țării

Trei persoane au fost prinse când recoltau plante de canabis cultivate în vestul țării

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad au descoperit 4 persoane care au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de droguri de mare risc.

În perioada mai – octombrie 2022, cei patru inculpați au înfiinţat și întreținut o cultură outdoor de canabis în extravilanul unei localități din județul Arad, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia consumatorilor de pe raza județului Arad.

CITEȘTE ȘI: Două prostituate și-au jefuit clientul în parcare. Șoferul, din Timiș, a trecut peste rușine și a anunțat poliția

La data de 08.10.2022, trei dintre inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce recoltau plantele de canabis, fiind descoperite 360 de plante de canabis, aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu înălțimi cuprinse între 1 metru și 1,8 metri), în greutate totală de aproximativ 200 de kilograme, 5,1 kilograme de muguri de canabis așezați în saci de plastic, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii (pompă submersibilă, generator electric, 7 recipiente de 1000 de litri, puț forat, cabluri electrice și furtune).

Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a șase mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, fiind descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 7 kilograme de canabis recoltate de inculpați în luna octombrie 2022.

În urma activităților, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de 3 inculpați.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis la data de 09.10.2022 a admis propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Poliția Orașului Sebiș, S.A.S. Arad și B.C.C.O. Pitești, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale.

Foto: DIICOT


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trei persoane au fost prinse când recoltau plante de canabis cultivate în vestul țării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *