Trei judeţe din Regiunea Vest, în topul ofertelor de angajare. Ce meserii se caută

locuri de munca 3

Conform datelor făcute publice de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), pe baza ofertelor de angajare anunţate de agenţii economici, Timişul are 807 locuri de muncă disponibile. Doar capitala ţării şi alte cinci judeţe – Arad, Sibiu, Argeş, Ilfov şi Cluj – înregistrau ieri oferte de locuri de muncă mai consistente decât Timişul.

Este notabilă, de altfel, prezenţa pe locul al doilea la nivel naţional a judeţului Arad, unde se consemnau tot ieri 2.616 joburi vacante. Un al judeţ din Regiunea Vest ocupa locul imediat următor după Timiş, al optulea, cu 701 posturi libere.

Din păcate, judeţul Caraş-Severin, cu numai 92 de oferte afişate de agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă, ocupă un loc în subsolul topului naţional, doar trei judeţe având o situiaţie mai proastă la capitolul oportunităţilor de angajare: Giurgiu, Botoşani şi Bacău.

La nivel naţional, vineri erau oferite 21.309 locuri de muncă, cele mai multe pentru muncitori necalificaţi la asamblarea/montarea pieselor (2.027) şi industria confecţiilor (1.354), confecţioneri asamblori de articole textile (1.269), agenţi de securitate (914), lucrători comerciali (825), şoferi de autocamioane de mare tonaj (623), montatori de subansamble (592), manipulanţi de mărfuri (556), operatori confecționeri industriali de îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice (554) şi vânzători (536).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *