Trei grădinițe din Timișoara au fost prinse în ofsaid, una a luat cartonaș roșu

Trei grădinițe din Timișoara au fost prinse în ofsaid, una a luat cartonaș roșu

O grădiniță privată din Timișoara a fost închisă de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș. Alte două unități, o grădiniță și o creșă, au primit amenzi de zeci de mii de lei. Totul, după un control în baza unor sesizări.

Printre neregulile constatate de DSP se numără lipsa de autorizații, nerespectarea unor norme de igienă sau a unor circuite, cum ar fi cel al alimentelor sau personalului.

„Ca urmare a unor sesizări legate de o serie de neconformități în cadrul unor unități de învățământ privat preșcolar (creșe, grădinițe) din Timișoara, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș au efectuat verificări la fața locului.

Cu această ocazie s-au constatat abateri de la normele de igienă, nerespectarea circuitelor funcționale și absența autorizațiilor pe diverse planuri. Drept urmare, unei unități private i-a fost suspendată activitatea până la remedierea deficiențelor constatate, fiindu-i aplicate și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 88.000 lei”, a transmis DSP Timiș.

CITEȘTE ȘI: România renunţă la masca de protecţie în aer liber şi la certificatul verde. Ce alte măsuri de relaxare pregăteşte Guvernul pentru miercuri – surse

Celelalte două unități au primit amenzi de 80.000 lei. Sancțiunile pot fi achitate la jumătate dacă se plătesc în 15 zile. De asemenea, au la dispoziție 30 de zile pentru a remedia neregulile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *