Trei comune din Timiș vor avea canalizare

trei comune

Localitățile Sânpetru Mare, Saravale și Lovrin vor beneficia de aprozimativ 12 kilometri de rețele noi de distribuție a apei, 1,6 kilometri de conducte de canalizare reabilitate, 41 de kilometri de rețele noi de canalizare, 25 de stații de pompare a apelor uzate, precum și conducte de refulare cu lungimea totală de 22 de kilometri.

CITEȘTE ȘI: Trei faze de vaccinare și zeci de întrebări: Pacienţii cronici nu ştiu dacă au prioritate

Toate acestea sunt posibile datorită semnării de către Aquatim a contractului de lucrări în aceste localități, contract care face parte din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastrusturii de apă și apă uzată în județul Timiș”. Durata de execuție este de 24 de luni, iar perioada de garanție, de 60 de luni.

Proiectul menționat are o valoare totală de 180 de milioane de euro, dintre care 135,6 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile de la Uniunea Euroepană, 20,7 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de lei de la bugetul local și 20,5 milioane de euro-cofinanțare de la Aquatim. Obiectivul îl reprezintă dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uată în Timișoara și alte 81 de localități din județul Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *