Tranzy, aplicația “minune” a STPT, a capotat, iar noile superecrane se coc la soare

Tranzy, aplicația “minune” a STPT a capotat, iar noile superecrane se coc la soare

Tranzy, aplicația “minune” a STPT, a capotat, iar noile superecrane se coc la soare

Pană de comunicare, pană de afișaj, într-un cuvânt eșec total al noii aplicații Tranzy, cu care timișorenii pot monitoriza peste câte zeci de minute ajung mijloacele de transport în stație.

Joi, 27 iunie 2024, în jurul orei 15, noua aplicație de monitorizare a timpilor de sosire ai mijloacelor de transport ale STPT a cedat. Astfel, pe telefoanele mobile, Tranzy nu mai afișa nimic, nici măcar vreo eroare. În același timp, pe cele 5 noi ecrane din stații nu mai apărea nicio cursă și nici timpii de mișcare.

Surse din dispeceratul societății de transport public ne-au declarat că IT-iștii firmei care se ocupă de aplicație lucrează la remedierea problemei, a cărei cauză exactă nu ne-a putut fi comunicată. De asemenea, că noile ecrane nu mai afișează nimic se datorează tot faptului că aplicația Tranzy a început să dea rateuri.

Pe de altă parte, mai mulți cititori ne-au sesizat la redacție, iar alții au postat pe Facebook că la dispeceratul STPT nu le răspunde nimeni, probabil linia fiind supraaglomerată din cauza defecțiunii.

În Timișoara au fost montate, în urmă cu 2 săptămâni, primele 5 panouri informative în stațiile STPT. În toamnă, în încă 47 stații de transport public din Timișoara vor apărea ecrane de informare de pe care călătorii vor putea afla tot ce au nevoie. Asta dacă aplicația va funcționa.

panouri fritz
Ecranele trebuie să aibă diagonala de 65 inchi, iar STPT cere producătorului să ofere o durată de viață a întregului sistem „de minimum 43.800 ore și maximum 61.300 ore”. Adică minimum 5 ani și maximum 7.

Ofertele sunt așteptate până în 3 iulie, iar livrarea trebuie făcută în cel mult șapte zile de la data semnării contractului.

Cu tot cu evaluarea ofertelor, care va dura și ea câteva săptămâni și în eventualitatea că nu vor fi contestații, contractul ar putea fi semnat prin luna august. Prețul maxim oferit este de 2,6 milioane de lei, cu TVA.

Timișorenii pot vedea, începând din 15 mai, unde sunt mijloacele de transport în comun în timp real, prin aplicația Tranzy.

Utilizatorii pot consulta aici orarele și pot vedea în cât timp ajunge mijlocul de transport în stație și unde se află, exact, acesta pe hartă. Aplicația Tranzy.app cuprinde, începând de miercuri, 15 mai, și mijloacele de transport în comun din Timișoara.

Sistemul permite afișarea orarului pentru fiecare mijloc de transport în comun în parte, cu sosirile și plecările din stații, dar și poziția în timp real, pe hartă, a tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor aflate pe traseu în acel moment, pe o linie selectată.

Despre costurile de utilizare sau achiziție ale acestor servicii, nici Primăria Timișoara și nici STPT nu au menționat nimic.

CITEȘTE ȘI: Propunere inedită: noii consilieri locali și județeni să învețe problemele administrației încă de acum, pentru a eficientiza actul de guvernare locală


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *