Transport local în coadă de peşte! Ce vrea să facă primăria unei comune de lângă Timişoara

Propunerea de transport public pe ruta Timişoara-Şag, avansată de edilul Nicolae Robu şi RATT, nu este agreată de administraţia din Şag. Primarul Flaviu Roşu spune că, deşi RATT susţine că preţul biletelor ar fi atractiv, măsura este ilegală:

„Legea stipulează foarte clar că transportul public local se efectuează numai pe raza unităţii teritorial-administrative a unei localităţi, în cazul transportului local, sau numai între localităţile unui judeţ, în cadrul transportului judeţean.

Astfel, RATT poate efectua transport doar pe raza municipiului Timişoara. Chiar îmi doresc să găsim o posibilitate de transport public mai ieftină, dar în baza legii, motiv pentru ne propunem înfiinţarea unei societăţi de transport propriu, aşa cum este la Giroc.

Oferta propusă de domnul Robu este ireală, iar numărul de bilete pentru care a făcut calculul este de 2,5 ori mai mare decât ceea ce se transportă acum. Astfel, cheltuielile suportate din bugetul comunei Şag ar fi mult mai mari decât cele estimate.

Din informaţiile pe care le deţin, primăriile Moşniţa Nouă şi Ghiroda achită subvenţii lunare RATT-ului de peste 70.000 de lei. Având în vedere că bugetul total al comunei noastre este mult mai mic decât al comunelor vecine, ar trebui să dăm RATT-ului şi Primăriei Timişoara aproape jumătate din bugetul nostru pentru investiţii. În perioada următoare, vom organiza o dezbatere publică pe acest subiect”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns