Transport de agrement ca la Viena, în trăsuri trase de cai, într-un municipiu din vestul ţării

Consilierii locali din municipiul Arad s-au reunit ieri, în şedinţă publică extraordinară, având pe ordinea de zi 16 proiecte de hotărâre, relatează newsar.ro.

Primul proiect de pe ordinea de zi a fost cel privind modificările aduse Regulamentului de desfăşurare a transportului de agrement cu trăsuri în Municipiul Arad.

Cu toate că proiectul în forma propusă nu a reuşit să-i convingă pe toţi cei 16 aleşi locali prezenţi în sală (consilierii PSD-ALDE şi UDMR s-au abţinut de la vot), totuşi acesta a fost aprobat.

Întrucât este un proiect de debut în Municipiul Arad, cu siguranţă nu vom reuşi să surprindem toate realităţile din teren. Prin urmare el va fi îmbunătăţit pe parcurs, până se va ajunge la o formă finală care să răspundă tuturor cerinţelor”, a explicat viceprimarul Bibarţ.

Conform noii hotărâri, transportul de agrement cu trăsura se realizează  în perioada  1 aprilie – 30 octombrie,  în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică între orele 17.00 și 22.00.

În ceea ce priveşte traseul acesta a fost modificat ca urmare a schimbării staţiei de îmbarcare-debarcare a călătorilor, stabilită „în amplasamentul din Biserica Roșie”. Trăsurile de agrement  vor circula după următorul traseu: Biserica Roșie – Bd. Revoluţiei – Piaţa Drapelului – Bd. Revoluţiei – Piaţa Avram Iancu – Bd. Revoluției – Biserica Roșie. O altă noutate este aceea că anul acesta plimbările cu trăsura se vor face şi cu ajutorul poneilor, informează Primăria.

Acest proiect nu este o idee rea, și cu siguranță va fi motiv de bucurie mai ales pentru copii, însă problema este că nu putem compara Aradul cu alte orașe unde există un astfel de transport, precum Viena, deoarece la noi nici măcar bicicliștii nu au loc să circule în siguranță, pistele fiind ocupate de mașinile parcate, în cele mai multe zone, iar traficul din centrul orașului este oricum îngreunat chiar și după orele 17:00, mai ales vineri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns