Transplant osos la Spitalul Militar din Timişoara

radiografie 1

Echipa medicală a Secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Militar de Urgență ‘’Dr. Victor Popescu’’ Timișoara a continuat săptămâna aceasta activitatea de transplant tisular.

CITEŞTE ŞI: Președintele PSD Liviu Dragnea, către Alex Dima: ”Vii cu mine în baie?”

Țesutul osteotendinos utilizat pentru revizia unei plastii de ligament încrucișat anterior provine de la un donator decedat, fiind procurat din Banca de Os a Spitalului ”Colentina” din București.

CITEŞTE ŞI: Accident mortal! Maşină spulberată de tren (video)

Este cea de-a doua operație efectuată, în această lună, de chirurgii ortopezi de la Spitalul Militar.

O altă intervenție chirurgicală a fost efectuată cu ajutorul unui transplant osos cu țesut obținut din aceeași bancă, pentru un pacient care necesita reconstruirea extremității proximale a unui femur și acetabulul (cavitate a osului iliac în care se articulează capul femurului), în cadrul unei revizii de endoproteză de șold.

Potrivit specialiștilor, transplantul tisular (os, ligament, tendoane) în cazul ortopediei reprezintă o șansă importantă pentru recuperarea funcționalității și mobilității pacientului.

CITEŞTE ŞI: Carne posibil provenită din Ungaria, dintr-o zonă de risc cu pesta porcină, găsită într-un depozit din Timiş

În cazul în care astfel de proceduri nu pot fi efectuate, pacientul rămâne cu o dizabilitate cronică.

În alte cazuri, este necesară utilizarea de țesuturi de la pacient (os sau tendoane din zonele sănătoase) și astfel se produce o suferință suplimentară sau disfuncționalități care prin transplant tisular sunt evitate.

CITEŞTE ŞI: O prezentatoare de la Sky News s-a dezbrăcat în direct, pentru a fi auzită pe tema Brexit-ului. Video

Programul național prin care se finanțeaza de către Ministerul Sănătății transplantul tisular conferă o șansă majoră recuperării funcționale a pacienților cu afecțiuni cronice grave ale aparatului locomotor, imposibil de rezolvat prin alte tehnici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Transplant osos la Spitalul Militar din Timişoara

Lasă un răspuns