Transplant osos la Spitalul Militar din Timişoara

Echipa medicală a Secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Militar de Urgență ‘’Dr. Victor Popescu’’ Timișoara a continuat săptămâna aceasta activitatea de transplant tisular.

CITEŞTE ŞI: Președintele PSD Liviu Dragnea, către Alex Dima: ”Vii cu mine în baie?”

Țesutul osteotendinos utilizat pentru revizia unei plastii de ligament încrucișat anterior provine de la un donator decedat, fiind procurat din Banca de Os a Spitalului ”Colentina” din București.

CITEŞTE ŞI: Accident mortal! Maşină spulberată de tren (video)

Este cea de-a doua operație efectuată, în această lună, de chirurgii ortopezi de la Spitalul Militar.

O altă intervenție chirurgicală a fost efectuată cu ajutorul unui transplant osos cu țesut obținut din aceeași bancă, pentru un pacient care necesita reconstruirea extremității proximale a unui femur și acetabulul (cavitate a osului iliac în care se articulează capul femurului), în cadrul unei revizii de endoproteză de șold.

Potrivit specialiștilor, transplantul tisular (os, ligament, tendoane) în cazul ortopediei reprezintă o șansă importantă pentru recuperarea funcționalității și mobilității pacientului.

CITEŞTE ŞI: Carne posibil provenită din Ungaria, dintr-o zonă de risc cu pesta porcină, găsită într-un depozit din Timiş

În cazul în care astfel de proceduri nu pot fi efectuate, pacientul rămâne cu o dizabilitate cronică.

În alte cazuri, este necesară utilizarea de țesuturi de la pacient (os sau tendoane din zonele sănătoase) și astfel se produce o suferință suplimentară sau disfuncționalități care prin transplant tisular sunt evitate.

CITEŞTE ŞI: O prezentatoare de la Sky News s-a dezbrăcat în direct, pentru a fi auzită pe tema Brexit-ului. Video

Programul național prin care se finanțeaza de către Ministerul Sănătății transplantul tisular conferă o șansă majoră recuperării funcționale a pacienților cu afecțiuni cronice grave ale aparatului locomotor, imposibil de rezolvat prin alte tehnici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Transplant osos la Spitalul Militar din Timişoara

Lasă un răspuns