Transformări spectaculoase la Aerodromul Cioca din Timişoara

Transformări spectaculoase la Aerodromul Cioca din Timişoara

Modificări și investiții importante sunt preconizate în viitorul apropiat la Aerodromul Cioca de la marginea Timişoarei, unde vor fi organizate evenimente de mare impact pentru public.

Pentru aceasta, se pregătește zona festivalieră, prin nivelarea și tasarea terenului, crearea aleilor de acces și pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor, activități de care se ocupă Direcția de Prestări Servicii a CJT.

De altfel, întreaga zonă va fi supusă unor ample modernizări și transformări, care presupun reabilitarea clădirilor, instalații de balizaj, platformă heliport, marcaje pistă, sistem de monitorizare și iluminare, precum și o școală de pilotaj.

O atracție deosebită o va constitui achiziționarea unui ”HANGair”, o structură care se monteză în câteva zile, ce poate să adăpostească până la 17.000 de participanți la evenimentele care vor urma, îndeosebi cele din cadrul programului ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.

CITEŞTE ŞI: Nou regulament școlar din 1 septembrie 2022. Profesorii vor încheia o singură medie anuală / Fără colectare de fonduri bănești de la părinții elevilor

Pe de altă parte, odată cu preluarea clădirilor de la Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș vine și în sprijinul amatorilor de activități aeronautice, urmând ca în plenul din această lună să fie aprobate noile tarife pentru serviciile din incinta aerodromului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns