Transfer stelar pentru BC SCM Timişoara

Campion mondial, european, al Serbiei şi Bosniei-Herţegovina, câştigător al Ligii Adriatice şi al cupelor naţionale din Franţa, Serbia şi Bosnia-Herţegovina, Marko Cakarevici şi-a dat acordul pentru a îmbrăca în următoarea stagiune baschetbalistică maioul alb-violet al grupării BC SCM Timişoara.

El poate acoperi poziţiile 3 şi 2 şi i s-a trecut în contract o opţiune de prelungire pentru încă un an. Cakarevici are 28 de ani, măsoară doi metri, s-a născut la Belgrad, dar şi-a început cariera la seniori în Franţa, la ASVEL, echipă din Lyon, unde a evoluat între 2006 şi 2008, ridicând deasupra capului în ultimul an cupa acestei ţări.

În această perioadă a obţinut alte două performanţe remarcabile, la nivel de tineret, cu naţionala Serbiei. A devenit campion mondial U19 în 2007 și campion european U20 un an mai târziu. În 2009 a revenit în spaţiul ex-iugoslav, semnând cu formaţia macedoneană Pelister. Peste doi ani a fost acontat de Partizan Belgrad, una din forţele Serbiei, formaţie din oraşul său natal.

În cele două sezoane petrecute alături de alb-negri a fost dublu campion naţional, câştigător al Cupei Serbiei, bifând şi 17 meciuri în Euroligă, echivalentul baschetbalistic al Ligii Campionilor la fotbal. În 2013 a cucerit şi Liga Adriatică, îmbogăţindu-şi vitrina de trofee.

Precedentul său club a fost Igokea Aleksandrovac, din Bosnia-Herţegovina, unde în stagiunea precedentă l-a avut coleg pe Milos Komatina, muntenegrean care va juca şi el pentru BC SCM Timişoara în ediţia 2016-2017. Cei doi au făcut „dubla” campionat-cupă în 2015 şi 2016.

Marko Cakarevici a jucat în aceeaşi echipă şi cu Mladen Jeremici, un alt component al grupării bănăţene. Ei au făcut parte din formaţia de tineret a Serbiei, campioană mondială şi europeană. Jeremici a fost cel mai bun marcator al BCT-ului în sezonul trecut, cu o medie de 18,88 puncte pe meci, şi al doilea realizator al Ligii Naţionale de baschet masculin.

Cakarevici este al cincilea jucător străin din lotul aflat sub comanda tehnicianului sârb Nenad Mandici, iar acesta este ultimul transfer perfectat de BC SCM Timişoara în pauza de vară.

„Marko Cakarevici a acceptat provocarea de a veni la Timişoara pentru că i-am prezentat proiectul nostru şi i-a plăcut. A ales această echipă pentru stabilitate şi siguranţă. A contat mult şi faptul că este prieten bun cu Jeremici, care, de altfel, l-a şi recomandat. Culmea, ei se vor bate pentru aceeaşi poziţie în teren, asta înseamnă că Jeremici este jucător de caracter, l-a interesat doar binele echipei. Nu vrem lideri în vestiar, liderul trebuie să fie echipa. Nu vrem individualişti, mergem pe spirit de echipă, pe atmosferă de grup. Avem un proiect pe termen mediu spre lung. Va fi un an de încercare cu finalizare în anul viitor. Discuţiile cu Cakarevici au fost de durată, ne-a luat mai mult de o lună dar am reuşit în cele din urmă să-l convingem să vină la noi. Avem lotul pe care ni l-am dorit. Este un lot echilibrat, ce îmbină tinereţea cu experienţa. Majoritari sunt cei cu vârsta propice pentru performanţă. Cakarevici este ultimul transfer. În afară de Popa Calotă, care este cu naţionala României, vor veni toţi la reunire”, ne-a declarat, miercuri, managerul general al echipei BC SCM Timişoara, Ilie Triţoiu.

„Leii” din Banat se vor înfăţişa pentru prima dată în faţa publicului în noua formulă duminică, la ora 19, pe ştrandul „No Name”. Octavian Popa Calotă se va alătura lotului grupării de pe Bega abia în 20 august.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.